Na festivalu Dan JSKD se bodo predstavili tudi kulturniki iz Prlekije

Prireditev je letošnja posebnost Tedna ljubiteljske kulture, saj bo potekala prvič.

Prlekija-on.net, torek, 14. junij 2022 ob 07:46
Tamburaši Bisernica DU Ljutomer

Tamburaši Bisernica DU Ljutomer

V soboto, 18, junija, od 10.00, bo potekal Festival Dan JSKD, Dober dan, praznik ljubiteljske kulture v Arboretumu Volčji potok. Prireditev je letošnja posebnost Tedna ljubiteljske kulture, saj bo potekala prvič. Iz Območne izpostave JSKD Ljutomer se bodo predstavili: Prleška godba in tamburaši Bisernica DU Ljutomer, Vokalna skupina Evridike KD Ivan Kaučič Ljutomer in Gledališka skupina Marko Kočar iz KUD Križevci pri Ljutomeru.

Organizator JSKD se je za Festival Dober dan povezal z občino Kamnik in Arboretumom Volčji Potok. Skupaj bodo pripravili celodnevno obeležje ljubiteljske kulture, ki bo potekalo pod pokroviteljstvom predsednika države Boruta Pahorja.

V čudovito osvežujočem okolju znamenitega vrta bo 18. junija med 10. in 18. uro potekal razgiban program, ki bo, kot rečeno, namenjen predstavitvi različnih dejavnosti ljubiteljske kulture in hkrati še njihovega pomena. Skozi ves dan bodo lahko obiskovalci na številnih prizoriščih pobliže spoznavali dejavnosti ljubiteljske kulture, ki delujejo v okviru JSKD, to so ljubiteljske godbe, pevski zbori, gledališče - tudi lutkovno -, ples, pisanje, slikanje in risanje ter folklora. Predstavile se bodo tudi nekatere druge nepogrešljive skupnosti in posamezniki, kot so čebelarji, lovci, ribiči, gasilci, gorski reševalci in drugi. Za vse ljubitelje kulinarike bodo predstavljene lokalne in regionalne kuhinje, vse od Štajerske do Primorske in drugih koncev Slovenije.

Več informacij o prireditvi lahko dobite na tej spletni strani www.festival-doberdan.si



Več v Kultura in izobraževanje