Na sedežu podjetja Arko se je odvijalo državno prvenstvo v upravljanju z dvigalom

Na tekmovanju se je pomerilo 12 upravljavcev iz vse Slovenije, prav tako pa je Arko d.o.o. gostil dva tekmovalca iz Madžarske.

Prlekija-on.net, torek, 14. junij 2022 ob 11:30
Državno prvenstvo v upravljanju z dvigalom

Državno prvenstvo v upravljanju z dvigalom

V petek, 10. junija, se je v Ljutomeru na sedežu podjetja Arko d.o.o. odvijalo državno prvenstvo v upravljanju z dvigalom, ki je štelo tudi kot kvalifikacije za svetovno prvenstvo World Crane Championship 2022, ki se bo odvijalo med 24 in 25 septembrom na sejmu IAA v Hannovru. Na tekmovanju se je pomerilo 12 upravljavcev iz vse Slovenije, prav tako pa je Arko d.o.o. gostil dva tekmovalca iz Madžarske.

Poligon je bil sestavljen iz osmih ovir, katere je bilo potrebno v določenem zaporedju in čim hitreje premagati ter pri tem storiti čim manj napak. Tekmovalo se je z dvigalom Hiab X-HiPro 192.

 

Državno prvenstvo v upravljanju z dvigalom

Najboljši čas je dosegel Peter Rac iz podjetja Megras d.o.o. iz Murske Sobote - 2 minuti in 40 sekund. Drugo mesto je dosegel samostojni podjetnik Franci Novak, ki je dosegel čas 3 minute in 22 sekund. Na tretjem mestu pa smo ponovno lahko videli Borisa Feleja iz podjetja Elektro Celje s časom 3 minute in 32 sekund.

Zmagovalec Peter Rac je po odličnem nastopu na vprašanje »Kakšen je vaš recept za zmago?« odgovoril: »Potrebno se je umiriti, premagati tremo in uživati v tekmovanju ter druženju.« Na tekmovanje se ni posebej pripravljal, glede same proge pa je dejal: »Poligon je letos bil bolj tehničen in potrebna je bila natančnost, kar mi tudi bolj leži. Prejšnja leta je bil bolj poudarek na podiranju ovir«. Peter trenutno upravlja Hiab XS 422 za katerega pravi: »smo zadovoljni, star je sicer že 17 let ampak dela brez težav

Poleg tekmovanja so na sedežu podjetja Arko d.o.o. v Ljutomeru organizirali tudi hišni sejem, kjer so si obiskovalci lahko ogledali veliko zanimivih nadgradenj - dvigala Hiab in Loglift, kotalni prekucnik Multilift Ultima, prekucnike Meiller, menjalni sistem njihove izdelave, kesone, prikolico za prevoz elektro-agregatov itd.

Hišni sejem Arko



Več v Zanimivosti