Župan Anton Slana pripravil sprejem za odlične učence in učenke

»Zlate petice« in knjigo je prejelo devet odličnjakov in odličnjakinj.

Branko Košti, ponedeljek, 20. junij 2022 ob 08:19
Sprejem za odlične učence in učenke

Sprejem za odlične učence in učenke

Župan Občine Sv. Jurij ob Ščavnici je v četrtek, 16. junija, pripravil tradicionalni sprejem za učence in učenke OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici, ki so vsa leta osnovnošolskega izobraževanja končali z odlično oceno. V spomin na njihov uspeh jim je v Poročni dvorani KUS podelil »zlate petice« in knjigo Na klancu avtorice Tine Verščaj.

Sprejema so se poleg odličnjakov udeležili tudi njihovi starši, ravnatelj šole Marko Kraner ter razrednika Maja Strah in Robert Črnčec. V nagovoru prisotnim je župan povedal: »Občina je ponosna na OŠ, ki skrbi za dober uspeh učencev. Njihova odlična ocena je, ob učencih, ki so vlagali svoj trud v učenje, tudi trud šole in njihovih učiteljev, ter tudi staršev, ki so otroke spodbujali k učenju«. Učenkam in učencem je zaželel uspešno nadaljevanje šolanja na srednjih in višjih šolah.

Za trud se je s spominskimi darili župan zahvalil tudi ravnatelju Marku Kranerju in razrednikoma Maji Strah in Robertu Črnčecu. V zahvali za sprejem je ravnatelj Marko Kraner pohvalil Občino, ki s tem dejanjem nagrajuje delo učencev, učiteljev in s tem tudi šole in jih spodbuja za delo v prihodnje.

Sledilo je še skupinsko fotografiranje, nato pa druženje ob zakuski v kleti besed in vina.

Zlate petice in knjigo so letos prejeli: Lana Eisenkohler, Zala Fras, Adriana Klemenčič, Nik Kozar, Kamilo Kranvogel, Špela Rožman, Matic Podgoršek, Zala Stajnko in Maja Vodušek.

Foto: arhiv Občine Sv. Jurij ob Ščavnici




Več v Kultura in izobraževanje