Ljutomerski ribiči svoj praznik obeležili ob gramoznici na Moti

Na ta dan se spomnijo svojega poslanstva, ki se kaže v skrbi za vodni in obvodni živelj in vode. Pripravili so tekmovanje v ribolovu na plovec ter najzaslužnejšim podelili tudi odlikovanja Ribiške zveze Slovenije.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 20. junij 2022 ob 08:51
Dan slovenskih ribičev na Moti

Dan slovenskih ribičev na Moti

V nedeljo, 19. junija, imajo svoj praznik slovenski ribiči. Ta dan praznujejo tudi v Ribiški družini Ljutomer. Zjutraj so priredili tradicionalno tekmovanje v ribolovu na plovec, katerega se je udeležilo 31 ribičev in ena ribičinja, najboljši ob koncu pa so bili z ujetimi ribami, ki so po tehtanju veselo zaplavale nazaj v vodo naslednji:

- Milan Božič s 14,100 g,
- Matej Škrlec z 9.195 g in
- Marjan Kelenc z 8.725 g

Prejeli so tudi "posebne nagrade".

Na ta dan se spomnijo svojega poslanstva, ki se kaže v skrbi za vodni in obvodni živelj in vode - je med slovesnostjo, ki je potekala na "polotoku" na gramoznici na Moti, kot ga priljubljeno imenujejo ribiči, poudaril predsednik Ribiške Družine v Ljutomer, Bogdan Vrbnjak. Spomnili so se tudi vseh ribičev, ki jih več ni med njimi in jih počastili z minuto tišine.

Najzaslužnejšim so podelili tudi odlikovanja Ribiške zveze Slovenije, katera so prejeli:

1. Znak za ribiške zasluge:
- Melita Herceg,
- Fredi Novak in
- Franc Zadravec,

2. Red za ribiške zasluge prve stopnje pa:
- Bogdan Vrbnjak,
- Roberto Sever,
- Matej Krajnc in
- Jožef Nemec.

Prisotni so jim čestitali, kot se za ribiško srečanje spodobi, pa so člani RD pod vodstvom ribiča Antona Majcena - Tunča in pomočnikov Mateja in Andreja, pripravili odlične ribe in odojka ter se skupaj poveselili in naredili načrte za preostanek ribiškega leta.



Več v Družabno