Srečanje stanovalcev, njihovih svojcev in zaposlenih v DSO Ljutomer

Po dveh letih premora so zaposleni DSO Ljutomer organizirali tradicionalni piknik na katerem se je zbralo preko 300 udeležencev.

Prlekija-on.net, petek, 24. junij 2022 ob 19:45
Piknik DSO Ljutomer

Piknik DSO Ljutomer

Po dveh letih premora zaradi znanih epidemioloških razlogov se življenje v domu vrača v stare tire. Tako so se v lepem ambientu ljutomerskega Parka 1. slovenskega tabora minulo soboto zbrali stanovalci in njihovi svojci, ki so prišli od blizu in daleč. Preko 300 udeležencev je v sproščenem vzdušju preživelo lep junijski dan.

Uvodoma so prisotne pozdravili direktor doma mag. Tomislav Nemec, predstavnik stanovalcev Anton Heric in predsednik sveta zavoda Branko Smodiš. V kulturnem programu, ki ga je povezoval Sašo Sunko so nastopili Klub prleških babic s sekcijama Kvartet Jeruzalem in Lotmerški tamburaši, domski Žoga bendTerezija Maček z recitacijo ter Vokalna skupina Žarek Društva medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Pomurja. Za dobro voljo je z narodnimi in zabavnimi pesmimi poskrbel ansambel Zavzeti muzikanti.

Za osvežitev gostov so zaposleni doma pripravili domači domski sok ter seveda postregli s prleško kapljico. Pestra ponudba hrane je potrdila sloves dobre domske kuhinje, tako so se gostje lahko okrepčali s kvasenicami, krapci, palačinkami, girosom in čevapčiči. Delil se je tudi sladoled, ki je ob sončnem vremenu še posebej prijal. Obiskovalci so lahko naredili tudi spominsko fotografijo v foto kotičku, vsi pa so lahko sodelovali v bogatem srečelovu, ki ga je omogočilo kar 40 sponzorjev in donatorjev.

Zahvala in pohvala gre zaposlenim, prostovoljcem, nastopajočim, povezovalcu programa in seveda sponzorjem, vsem, ki so s svojim angažmajem prispevali k temu, da so stanovalci DSO Ljutomer in njihovi svojci lahko preživeli nekaj prijetnih uric ter se napolnili z novo energijo, si podarili čas, se sproščeno družili in začutili kot ena družina. V Domu se že veselijo novih druženj, zlasti sredinih kulturnih dogodkov, ki jih bodo organizirali skozi vso leto.



Več v Družabno