Že dopoldan prehiter in krepko pod vplivom alkohola

Vozniku osebnega avtomobila so izmerili hitrost vozila 82 km/h in 1,41 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Tudi kolesar, ki je padel in se poškodoval, je vozil pod vplivom alkohola...

Prlekija-on.net, petek, 22. julij 2022 ob 11:47
Policija

Policija

V četrtek, malo pred 11. uro so policisti Policijske postaje Gornja Radgona opravljali meritve hitrosti v naselju Lomanoše in pri vozniku osebnega avtomobila izmerili hitrost vozila 82 km/h. Ob kontroli voznika je le-ta kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal 1,41 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola in prekoračitve hitrosti bo zoper voznika podan obdolžilni predlog.

Okrog 18. ure pa je v Gornji Radgoni na parkirnem prostoru padel kolesar in se telesno poškodoval. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,90 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper kolesarja bo izveden hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

"Skorajda ni dneva, da na cestah naše policijske uprave ne bi obravnavali voznikov, ki vozijo pod vplivom alkohola. Tudi ugotovljene stopnje alkoholiziranosti so visoke. V vsaki sedmi prometni nesreči na pomurskih cestah je prisoten alkohol. Najmanj, kar se lahko zgodi alkoholiziranemu udeležencu v cestnem prometu je, da ga ustavi in kontrolira policija, ga denarno kaznuje, izloči iz prometa, odvzame vozniško dovoljenje, ga pridrži do streznitve ali zaseže motorno vozilo. Vse navedeno je le majhen in neprimerljiv delček v primerjavi s posledicami prometnih nesreč, ki jih povzročijo vinjeni vozniki," še sporočajo policisti in dodajajo: "Alkohol ne sodi v promet - zato nikar ne vozite, če ste uživali alkoholne pijače!"



Več v Črna kronika