Kako podaljšati življenjsko dobo telefona?

Pametni telefoni so postali bistveni del vsakdanjega življenja milijonov ljudi po vsem svetu in cena teh naprav odraža, kako nepogrešljive so postale. Ker so pametni telefoni dražji, je razumljivo, da smo lastniki telefonov pričeli bolj skrbeti za podaljšanje življenjske dobe svojih telefonov.

Oglasno sporočilo, četrtek, 28. julij 2022 ob 09:02
Zaščitite svoj telefon

Zaščitite svoj telefon

Podaljšanje življenjske dobe pametnega telefona je lahko težavno, saj lahko rutinske posodobitve operacijskega sistema vplivajo na delovanje naprave. Izogibanje posodobitvam programske opreme lahko uporabnikom pomaga premagati to težavo, obstaja pa še veliko dodatnih strategij za podaljšanje življenjske dobe pametnega telefona.

Odstranite neuporabljene aplikacije.

Številni pametni telefoni imajo vgrajene aplikacije, katerih uporabnik morda nikoli ne bo odprl. Te aplikacije, tudi če jih ne uporabljate, še vedno zavzamejo dragocen prostor za shranjevanje v telefonu. Ker je prostora za shranjevanje vedno manj, lahko telefoni doživijo zakasnitve, kar ogroža zmogljivost naprave.

Z odstranitvijo aplikacij, ki jih ne uporabljajo, lahko uporabniki zmanjšajo verjetnost zamikov in zagotovijo, da njihovi telefoni dlje časa delujejo učinkoviteje. Poleg tega lahko uporabniki izboljšajo delovanje tako, da odstranijo aplikacije, ki jih uporabljajo občasno, in jih preprosto znova namestijo, ko se pojavi potreba.

Zaščitite zunanjost telefona

Poškodbe so še en dejavnik, ki lahko skrajša pričakovano življenjsko dobo telefona. Zaradi pokvarjenih zaslonov so lahko telefoni skoraj ali povsem neuporabni, le malo uporabnikov pa želi plačati stroške menjave zaslona, ​​zlasti če so njihovi telefoni stari več kot eno leto. Steklo za telefon zmanjša verjetnost razpokanih ali poškodovanih zaslonov, takšni izdelki pa so poceni, zlasti v primerjavi s ceno novega telefona ali novega zaslona.

Zaščitno steklo za telefon

Ne telovadite s pametnim telefonom v žepu

Za vaš pametni telefon so na voljo številne aplikacije, ki vam lahko pomagajo pri vadbi. Vendar to morda ni najboljše za vaš telefon. Številni uporabniki telefona so namreč imeli težave z vodo zaradi potenja, medtem ko je bil njihov telefon med vadbo v žepu ali pritrjen na roko.

Redno izklapljajte telefon

Nikoli ne bi pustili svojega prenosnika delovati več tednov naenkrat, vendar večina od vas pametnega telefona ni izklopila že mesece. Ne pozabite, da je vaš telefon v mnogih pogledih zelo podoben računalniku.

Če preprosto dovolite telefonu, da se za nekaj minut izklopi vsaj enkrat na teden, bo deloval učinkoviteje, to pa bo tudi podaljšalo njegovo življenjsko dobo.

Ohranjajte baterijo v dobri formi z najboljšimi praksami polnjenja.

Ni vam treba skrbeti, da bi prenapolnili baterijo, če jo pustite priklopljeno dlje časa. Kljub temu, da ta mit ni pravilen, obstaja nekaj stvari, ki jih verjetno počnete vsak dan, kar poškoduje baterijo telefona in skrajša njegovo celotno življenjsko dobo.

Polnjenje mobilnega telefona

Najpomembnejša stvar, ki jo lahko naredite, da kar najbolje izkoristite svoj pametni telefon, je, da ga napolnite, ko doseže 75-odstotno napolnjenost baterije. Če počakate, da ta odstotek pade na 25 odstotkov, se bo njena sposobnost prejemanja in zadrževanja energije močno zmanjšala. Pravzaprav, če telefon vedno napolnite pri 25 odstotkih, bo baterija delovala s polnim potencialom le pri 500 polnjenjih. Po drugi strani pa vam bo uporaba polnilnika pri 75 odstotkih omogočila do 2500 polnih polnjenj.

Pomembno je tudi vedeti, da je slaba ideja, da bi baterijo izpraznili do konca in jo nato ponovno napolnili do 100 odstotkov.

Zavarujte svoj pametni telefon med vožnjo.

Navigacijski sistem, vgrajen v vaš telefon, je zelo uporaben med potovanjem, vendar pazite, kam boste postavili to dragoceno napravo. Če pametni telefon ni ves čas pravilno pritrjen, tvegate, da ga bo med vožnjo skozi ovinek vrglo po vozilu. To mu lahko povzroči praske in odrgnine ali pa ga celo težje poškoduje.

Udraci zlahka poškodujejo občutljivo elektroniko v telefonu. Na žalost ta vrsta težave verjetno ne bo zajeta v garanciji.

Investirajte v trden ovitek

Noben ovitek ne bo preprečil vseh možnih vrst poškodb, zaradi katerih je telefon neuporaben, vendar boste z nakupom kvalitetnega ovitka za telefon imeli najboljše možnosti, da se izognete dragi nesreči. Kot dodaten bonus bo robusten ovitek dodal dodatno plast zaščite na zaslon telefona.

Uporabite shranjevanje v oblaku

Številni pametni telefoni in/ali telefonski paketi zdaj vključujejo shranjevanje v oblaku kot del paketa, ki ga uporabniki plačajo. Shramba v oblaku je lahko uporabna za uporabnike, ki posnamejo veliko fotografij, saj jim omogoča, da svoje fotografije shranijo v oblak in jih odstranijo iz pomnilnika telefona. Mobilna naprava zaradi tega deluje bolj učinkoviteje, ne glede na njeno starost. Če načrt ne vključuje shrambe v oblaku, lahko uporabniki kupijo svojo lastno že za nekaj evrov na mesec.

Zaščitite priključek za polnjenje

Prah v polnilnih priključkih telefona je pogosta težava mnogih uporabnikov pametnih telefonov. Polnilni priključek, napolnjen s prahom, lahko oteži polnjenje telefona, zaradi česar je v bistvu neuporaben.

Polnilec za telefon

Za čiščenje praha iz odprtin lahko uporabite stisnjen zrak. Uporabniki so lahko proaktivni in redno čistijo polnilna vrata s stisnjenim zrakom ali jih celo pokrijejo z lepilnim trakom, ko se telefon ne polni.

Izogibajte se virusom in zlonamerni programski opremi.

Čeprav ni zelo običajno, da bi se pametni telefon okužil z virusom ali zlonamerno programsko opremo, morate vseeno sprejeti previdnostne ukrepe, da zaščitite svojo naložbo. Virusi prihajajo iz zlonamernih aplikacij, zato ne prenašajte ničesar, kar se zdi sumljivo.

Če se vaš telefon po namestitvi nove aplikacije začne čudno obnašati, lahko preverite porabo podatkov aplikacije, da ugotovite, ali morda pošilja podatke tretji osebi. Možno je tudi, da se aplikacije, obremenjene z virusi, namestijo brez vašega dovoljenja.

Zavedajte se, da je edini način, da se znebite virusa, ponastavitev telefona ali pa preklop v varni način, da izbrišete škodljivo aplikacijo.

Bodite pozorni na najboljše prakse za podaljšanje življenjske dobe vašega pametnega telefona. Na srečo obstaja več načinov, zato si vse te nasvete vzemite za svoje in jih pričnite uporabljati že danes. Telefon in pa tudi vaša denarnica vam bosta hvaležna.



Več v Gospodarstvo