3D tisk je prihodnost

V podjetju Chemets so že leta 2006 prvi pri nas ponudili izdelavo 3D tiskanih prototipov različnih tehnologij - od 3D tiskanja fotopolimerov, livarskega peska, mavčnega prahu, voska, plastike, do drugih specifičnih materialov.

Oglasno sporočilo, četrtek, 28. julij 2022 ob 09:09
3D natisnjen izdelek

3D natisnjen izdelek

V podjetju Chemets verjamejo, da je prav vse mogoče izdelati v 3D. Že leta 2006 so prvi pri nas ponudili izdelavo 3D tiskanih prototipov različnih tehnologij - od 3D tiskanja fotopolimerov, livarskega peska, mavčnega prahu, voska, plastike, do drugih specifičnih materialov.

Na trgu je Chemets prisoten že več kot 3 desetletja. Izdeluje modele, prototipe ter končne 3D izdelke za stranke, in to z najbolj sodobno zasnovano tehnologijo. Znanje v podjetju pridobivajo izključno v tujini, pri izdelovalcih tiskalnikov, materialov ter pri svojih poslovnih partnerjih.

Največja mera podpore pri izdelavi vašega 3D prototipa

Podjetje Chemets vas lahko v največji meri podpre, da razvijete svoj 3D prototip ter serijo in oboje spravite na trg - s 3D tehnologijo ali pa na kakšen drug način. Strokovnjaki v podjetju vam bodo v izjemno veliko pomoč pri izbiri ustrezne tehnologije za izdelavo prototipa, in sicer glede na samo hitrost izdelave, glede na material, želeno površino ter ne nazadnje tudi glede na finančni okvir.

Vizija podjetja Chemets

V podjetju Chemets sooblikujejo vrhunske prototipe ter izdelke - z industrijskimi razvojniki, oblikovalci produktov, inovatorji, razvijalci posla in še z drugimi naprednimi ter inovativnimi osebami.

Ekipa zaposlenih nudi učinkovito podporo pri razvijanju 3D prototipov in jih spravlja v delovanje, na trg. Z njimi se lahko ustvari izjemno donosen posel. Chemets do leta 2025 želi vzpostaviti sodelovanje s proizvodnimi, razvojnimi in inovativnimi podjetji z vseh držav Evrope.

Dve poimenovanji za isto tehnologijo

3D print ali 3D tiskanje sta sicer različna izraza, a pomenita isto. Gre torej za dve različni imeni iste tehnologije. Gre torej za postopek izdelovanja trirazsežnih trdnih objektov, in to iz katerega koli digitalnega modela. Pri tiskanju se v aditivnem postopku nanašajo zaporedni sloji materiala, in to v različnih oblikah.

Za tisk 3D tiskalniki uporabljajo zelo različne vrste materialov, na primer plastiko, papir, kovine, vosek, pesek, mavčni prah, poliuretanske materiale.

Najhitrejša pot do fizičnega modela ali prototipa

3D tehnologija oziroma 3D printanje je najpogosteje označeno kot trenutno najhitrejša možna pot od fizičnega modela do prototipa. Gre za izjemno natančno in torej tudi zelo hitro tehnologijo, ki inovatorjem, razvijalcem, orodjarjem, konstruktorjem in številnim drugim omogoča opredmetiti njihove ideje, in to na zelo hiter način, da se lahko implentirajo na trg.

Daleč največje prednosti tovrstne tehnologije pa so zagotovo:

  • izjemno hiter čas izdelave ter nizki stroški za razvijanje določene ideje,
  • učinkovito odpravljanje napak, in to že v zgodnji fazi razvoja izdelka.
  • uspešno preverjanje merske oblike, ustreznosti, funkcionalnosti in ergonomije,
  • optimizacija izdelka pred izdelavo orodja.

 

Široko področje uporabnosti

Tehnologija 3D ima izjemno široko področje uporabnosti. Podjetje Chemets d. o. o. ima na tem področju dolgoletne izkušnje, ves čas pa se tudi na novo izobražujejo oziroma svoje znanje še bolj poglabljajo.

Podjetje sodeluje z elektro industrijo, avto-moto industrijo, arhitekti, start up podjetniki, oblikovalci in še bi lahko naštevali. Priprava postopka za izdelovanje printa je enostavna. Strokovnjaki v podjetju potrebujejo digitalni 3D model, število želenih kosov, želeno površino, barvo ter še kratek opis namena izdelka. Na podlagi svojih dolgoletnih izkušenj vam Chemets svetuje tudi najbolj primerno izdelavo.



Več v Gospodarstvo