Z druženjem ob Blaguškem jezeru so pomagali Aljažu in Mihaelu

Damijan je ob tem suvereno opravil s konkurenco saj je ujel dobro četrtino od 50 kilogramov ujetih rib.

Prlekija-on.net, petek, 29. julij 2022 ob 09:50
Ribolov ob Blaguškem jezeru

Ribolov ob Blaguškem jezeru

Kljub veliki vročini in dejstvu, da se je v okolici odvijalo veliko prireditev in dogodkov, se je na obrežju Blaguškega jezera zbralo 17 ribičev in ribičinj, ki so predvsem imeli namen druženja in s tem pomoči mladima fantoma, Mihaelu Kukovcu in Aljažu Heclu, ki bosta Ribiško družino Radgona zastopali na SP. Oba sta se nastop na SP, ki bo 6. - 7. avgusta pri nas, na reki Savi v Radečah, uvrstila po nedavnih dosežkih na državnem prvenstvu. Tako bosta v slovenski Mihael Kukovec (U-25), ki je pred dnevi postal državni prvak, in Aljaž Hecl (U-15), ki si je prav tako z uvrstitvijo na državnem prvenstvu, zagotovil nastop na tem največjem tovrstnem tekmovanju.

Nastop na teko velikem tekmovanju, čeprav je pri nas, pomeni tudi zajeten finančni zalogaj za tekmovalca, njune starše in ribiško družino, saj Ribiška zveza Slovenije krije zgolj bivanje in prehrano na prizorišču tekmovanja. Največji strošek vsekakor pomeni oprema, ki mora biti kvalitetna, če se fantje želijo enakovredno meriti z najboljšimi svetovnimi vrstniki-tekmovalci. Da bi nekoliko olajšali finančno breme staršev in tudi ribiške družine, so v RD Radgona k sodelovanju povabili tudi morebitne sponzorje in donatorje. In ti so se odlično odzvali, enako tudi članice in člani ribiške družine, ki so se udeležili omenjenega druženja in tekmovanja na Blaguškem jezeru, kjer so tudi sredstva bila namenjena mladima ribičema.

Čeprav je tekmovanje bilo v drugem planu so organizatorji trem najboljšim podelili priznanja in nagrade. Suvereno je slavil Damijan Tomažič, ki je mimogrede pred leti nastopil na Svetovnem prvenstvu in tudi zanj so podobno zbirali sredstva na ribniku v Podgradu. Sam je ujel dobro četrtino od 50 kilogramov ujetih rib, največjo ribo - krapa (8.130g) pa je uplenil veteran Vlado Kapun, ki je na koncu bil drugi.

Končni vrstni red: 1. Damijan Tomažič (Orehovci) 13.160 gramov ujetih rib, 2. Vlado Kapun (Apače) 8.130, 3. Branko Serec (Gederovci) 7.660, 4. Aljaž Hecl (Ženik) 5.220, 5. Denis Zelko (Črešnjevci) 3.980, 6. Ivan Cimerman (Plitvica) 3.220 itd.



Več v Družabno