Marjana je v zborovsko petje vključena že preko 30 let

Marjana Sovič je dobra znanka ljubiteljske kulture v občini Ljutomer. 35 let je kot vodja Folklorne skupine Kulturnega društva Cven navdušila mnoge generacije za to zvrst plesov. Petje jo spremlja že od otroštva, pela je v zboru vsa leta osnovne šole. Tudi mladostna in odrasla leta je preživljala s pesmijo v zborovski zasedbi pri KD Cven. Vse od ustanovitve MePZ Cven-Pristava je še vedno njegova aktivna članica, torej je v zborovsko petje vključena preko 30 let.

Prlekija-on.net, sreda, 3. avgust 2022 ob 14:13
Marjana Sovič, foto: Marina Vrbnjak

Marjana Sovič, foto: Marina Vrbnjak

Občina Ljutomer je v torek ob 66. prazniku Občine Ljutomer pripravila prireditev s podelitvijo Miklošičeve nagrade in priznanj. Po sklepu Občinskega sveta Občine Ljutomer je Miklošičevo priznanje za leto 2022 prejela Marjana Sovič iz Cvena za dolgoletno uspešno delovanje na področju ljubiteljske kulture.

Marjana Sovič, roj. Makoter, univ. dipl. inž. kmetijstva, je rojena 19. 05. 1961 v Murski Soboti, stanujoča na Cvenu v občini Ljutomer in zaposlena na KGZS Murska Sobota, izpostava Ljutomer.

Marjana je dobra znanka ljubiteljske kulture v občini Ljutomer. 35 let je kot vodja Folklorne skupine Kulturnega društva Cven navdušila mnoge generacije za to zvrst plesov. Svoje znanje za ohranjanje ljudske kulturne dediščine je izpopolnjevala na tečajih, v času študija agronomije pa kot članica FS KUD Študent Maribor.

Petje jo spremlja že od otroštva, pela je v zboru vsa leta osnovne šole. Tudi mladostna in odrasla leta je preživljala s pesmijo v zborovski zasedbi pri KD Cven. Vse od ustanovitve MePZ Cven-Pristava je še vedno njegova aktivna članica, torej je v zborovsko petje vključena preko 30 let.

Pridružila se je tudi recitacijski sekciji, saj jo od nekdaj veseli predvsem lirična poezija. Marjana deluje v UO Kulturnega društva Cven, je ustanovna članica sekcije Kulcultura, pa tudi pobudnica in ustanoviteljica ter organizacijski vodja Tamburaške skupine KD Cven, ki deluje od oktobra leta 2019.

S svojimi izkušnjami in znanjem bogati in ohranja kulturno dediščino na področju zborovskega petja, folklore in tamburaštva na Cvenu.

Predlagatelji so bili Kulturno društvo Cven, Krajevna skupnost Cven in Javni sklad za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Ljutomer.

Podelitev Miklošičeve nagrade in priznanj

V Ljutomeru podelili Miklošičevo nagrado in priznanja




Več v Kultura in izobraževanje