V Ljutomeru slavnostno obeležili občinski praznik

Podeljena so bila županjina priznanja ter plaketi Občine Ljutomer z listino in denarno nagrado, častni občan pa je postal Stanko Kristl.

Marina Vrbnjak, nedelja, 7. avgust 2022 ob 08:22
Slavnostna prireditev ob 66. občinskem prazniku

Slavnostna prireditev ob 66. občinskem prazniku

V petek, 5. avgusta, je v Parku I. slovenskega tabora potekala slovesna prireditev ob 66. prazniku Občine Ljutomer s podelitvijo nagrad in priznanj. Častni občan je postal Stanko Kristl.

Županjina priznanja za leto 2022, ki se podeljujejo izjemnim posameznikom, podjetjem, društvom in drugim organizacijam ter skupnostim, ki so posebej zaznamovali skupnost, so prejeli Nogometni klub Ljutomer za naslov Pomurskega prvaka in odlično organizacijo nogometnih taborov, Klub malega nogometa Meteorplast za uvrstitev v prvo slovensko futsal ligo in odlične dosežke mlajših selekcij, Športna zveza Ljutomer za 60 let uspešnega delovanja in povezovanja preko 50 športnih društev, mag. Stanko Filipič za uspešno delo na področju alternativnega načina zdravljenja in Janez Trstenjak za uspešno podjetniško zgodbo na področju sadjarstva in pridelave sokov.

Po sklepu Občinskega sveta Občine Ljutomer sta plaketo Občine Ljutomer z listino in denarno nagrado za leto 2022 prejela Janko Škrajnar, za izjemen prispevek na področju godbeništva v Ljutomeru, ter David Žibrat, za vrhunske rezultate na področju športa.

Naziv častnega občana je prejel Stanko Kristl

Najeminentnejše občinsko priznanje - naziv častni občan Ljutomera - je prejel Stanko Kristl, za neprecenljiv prispevek k razvoju slovenske arhitekture. Prireditve se zaradi zadržanosti ni mogel udeležiti, posredoval pa je zahvalno pismo. »Zahvaljujem se vam za izkazano čast. Še kot študent sem lahko sodeloval pri urejanju ljutomerskih mestnih področij, po končanem študiju pa nisem imel več možnosti, da bi bil lahko udeležen pri vprašanjih razvoja svojega rodnega mesta, kar zelo obžalujem. Ljubo bi mi bilo, če bi lahko bil tudi tu doprinesel svoj delež kot v drugih slovenskih območjih, saj je prav poetično okolje Ljutomera z goricami, polji in gozdovi vplivalo na vse moje delo. Zelo me veseli, da sem sedaj ne le rojeni Ljutomerčan, ampak tudi častni občan Ljutomera,« je zapisal arhitekt, urbanist, oblikovalec, profesor, raziskovalec, inovator, humanist in akademik.

Za kulturni program na odru sta poskrbela Saša Pergar, Ljutomerčan, ki je interpretiral dele umetniškega besedila na temo vrednote in kantavtor Tadej Vesenjak.



Več v Kultura in izobraževanje