Ob občinskem in farnem prazniku pripravili farno žegnanje

Občina Juršinci praznuje svoj praznik ob godu svetega Lovrenca, ki je tudi njihov farni zavetnik.

Ivan Trunk, sobota, 13. avgust 2022 ob 17:02
Farno žegnanje v Juršincih

Farno žegnanje v Juršincih

V nedeljo, 7. avgusta, je bilo v Juršincih ob slovesni maši farno žegnanje ob njihovem občinskem in farnem prazniku. Mašo in blagoslov je opravil Dušan Todorovič njihov domači župnik. Občina Juršinci praznuje svoj praznik ob godu svetega Lovrenca, ki je tudi njihov farni zavetnik in ga praznujejo 10. avgusta. Ob samem žegnanju so pripravili razstavo fotografij Sabine Zorko, razstavo so pripravili še člani Kulturnega društva Hlaponci in predstavili so se v njihovih nošah člani Društvo Pesničarji Juršinci.

Članice Društva gospodinj Juršinci pa so pekle domačo prleško gibanico, katera je pripravljena po starem receptu kot so jo pekli nekoč. Prleško gibanico so gospodinje pekle in jo prodajale ob občinski proslavi, ob farnem žegnanju, pekle in prodajale pa jo bodo tudi na prireditvi Noči pod topoli.

Po maši je občina Juršinci pripravila pogostitev za vse občane in druge goste, na sami pogostitvi so jedi ponudili lovci Lovske družine Juršinci, ki so pripravili dober divjačinski golaž, mesarija Valenko iz Dornave je gostom ponudila čevapčiče, kmetija Cimerman pa je gostom ponudila ciganske pečenke in klobase. Pijačo so pripravili in gostom točili člani Društva upokojencev Juršinci.