Legendarna blagovna znamka Bagat se vrača

Leta 1950 se je na trgu prvič pojavila zgodovinska blagovna znamka Bagat, ki nosi ime po partizanskem in narodnem heroju Vladu Bagatu. Sedaj se ta legendarna blagovna znamka vrača v šiviljske vode.

Oglasno sporočilo, nedelja, 28. avgust 2022 ob 09:17
Šivalni stroji Bagat

Šivalni stroji Bagat

V 20. stoletju je industrijski razvoj poskrbel za pravi razcvet v prodaji šiviljskih aparatov. Leta 1950 se je na trgu prvič pojavila zgodovinska blagovna znamka Bagat, ki nosi ime po partizanskem in narodnem heroju Vladu Bagatu. Podjetje se ukvarja s proizvodnjo šivalnih in obdelovalnih strojev in s svojim delom že več desetletij navdušuje tako nadobudne kot tudi že izkušene šivilje po vsem svetu. Morda se teh legendarnih ustvarjalnih naprav spomnite tudi vi, ker so vam pomagale osvojiti prve začetniške šiviljske zmage, prepričani pa smo, da se jih zelo dobro spominjajo vaše mame ali babice.

Vrnitev zgodovinske znamke Bagat se je vrnila v šiviljske vode. Hrepeneča želja po obuditvi in ohranitvi te znane in velike šiviljske blagovne znamke je združila sodelovanje vrhunskih mehanikov, tehnikov in tujih partnerjev, ki so z močno voljo in zagnanostjo ustvarili nove modele Bagat šivalnih strojev.

Bagat

Ali ste vedeli, da je bil prvi Bagatov prototip težak več kot sedem kilogramov? Izdelal ga je mehanik Šime Pavić in to že leta 1955. Povezal je 160 različnih delov zastarelih strojev v tovarni in s tem ustvaril prvi šivalni stroj. Prototip je zmogel šivanje naprej in vzvratno, cik-cak šivanje, polavtomatsko šivanje gumbov in gumbnic, šivanje z dvema iglama in možnost izbire devetih vrst vzorcev. Bagatov najstarejši in tudi najbolj znan model se je imenoval Slavica, kasneje pa so se uveljavili tudi drugi modeli po imenu Višnja, Ruža in Jadranka.

Legendarni šivalni stroji ponovno vračajo udarec in se bliskovito pomikajo na sam vrh. Svojim uporabnikom ponujajo napredno tehnologijo šivanja. Izbirate lahko med bogato izbiro šivalnih programov kot so na primer različni dekorativni šivi, overlock šivi in izdelavo gumbnice (4-stopenjska ali 1-stopenjska avtomatska gumbnica). Pohvalijo se lahko tudi z vgrajenim avtomatskim vdevalcem niti in LED osvetlitvijo, ki omogoča zavidljiv predogled delovne površine. Možnost šivanja z dvojno iglo in večplastno šivanje pa vam bosta pomagali zašiti tudi vaš najljubši jeans.

Spoznajte Jantarja in Safirja

Z vrnitvijo na trg Bagat predstavlja dva povsem nova in dovršena modela: spoznajte Jantarja in Safirja! Bagatovi novosti ponujata vrhunsko kvaliteto in odlično delovanje zahvaljujoč preprostemu in jasnemu konceptu.

Bagat Safir

Bagat Safir velja za sodoben, močan mehanski šivalni stroj, ki ne potrebuje posebnega vzdrževanja in bo lahko opravljal svoje poslanstvo več deset let. Njegovi ustvarjalci so ga opisali kot izjemno hitrega, zmogljivega, enostavnega za uporabo in vzdrževanje. Ima kar 34 različnih šivov in avtomatsko gumbnico, zapovrh pa nudi veliko dekorativnih šivov ter overlock šiv. Hitrost stroja se nadzira z priloženo elektronsko stopalko.

Bagat Jantar

Bagat Jantar velja za kakovosten šivalni stroj s kovinskim čolničkom. Ime je dobil po jantarju - kamnu, ki je simbol uspeha. Primeren je za vsa gospodinjska opravila, kot so krajšanje jeans (denim) hlač, šivanje zaves, kos pa bo tudi raztegljivim materialom kot je na primer jersey. Šivalni stroj omogoča enostavno zbiranje programov preko vrtljivih gumbov za izbor šivov. Vsebuje prepoznavno obliko in funkcije, s katerimi si boste olajšali delo (avtomatski vdelavec niti, rokavnik, šivanje z dvojno iglo, vzvratno šivanje in avtomatska napetost niti, ki se po potrebi lahko tudi regulira).

Bagat Jantar

Bagat je sinonim za odličnost

Blagovna znamka, ki ima pestro zgodovino in ki je že desetletja sinonim za odličnost, se je na slovenski trg vrnila s še dvema nepogrešljivima novostma. Spoznajte vstopni model Bagat CIK CAK, v katerega se boste zaljubili s prvim šivom in napreden ter računalniško voden Bagat Pro Step, ki namesto vas piše črke in števila, prav tako pa ima malo morje avtomatskih funkcij, katerih se bo razveselil še tako zahteven uporabnik.

Bagat CIK CAK

Bagat Pro Step vas bo navdušil z osupljivo nastavljivo hitrostjo - do kar 1000 vbodov na minuto! Za piko na i pa bo med samim procesom tudi neverjetno stabilen. Tako boste na prvi pogled prepoznali lastnosti, ki jih imajo sicer le dražji šivalni stroji. Šivanje z Bagat Pro Step šiviljskim strojem bo postalo prava zabava med štirimi stenami.

Bagat Pro Step



Več v Gospodarstvo