Štirje prijatelji iz Prlekije se odpravljajo na 1.500 km dolg rally od Salzburga do St. Tropeza

Janko Kosi, Boštjan Majč, Matevž Kaučič in Boris Šoštarič, se 1. septembra odpravljajo na European mountain summit Rally 2022, na 1.500 km dolgo pot z vmesnimi nalogami v petih dneh.

Prlekija-on.net, torek, 30. avgust 2022 ob 18:26
Vozilo Wine angels

Vozilo Wine angels

Štirje prijatelji, Janko Kosi, Boštjan Majč, Matevž Kaučič in Boris Šoštarič, se 1. septembra odpravljajo na svoj prvi (sicer pa osmi) European mountain summit Rally 2022, na 1.500 km dolgo pot z vmesnimi nalogami v petih dneh. Štart bo v Salzburgu 2. septembra preko Alp (Avstrija, Nemčija, Švica, Italija, Monako, Francija), s koncem v St. Tropezu 6. septembra. Sami bodo iz naših krajev štartali že dan prej, v četrtek, 1. septembra, iz Križevcev pri Ljutomeru, v sklopu občinskega praznika. Ekipo so poimenovali Wine angels.

Kot nam je povedal Matevž, je pobudnik in gonilna sila celotne zadeve Janko Kosi, ali kot ga večina ljudi pozna dr. Jenč. Že nekaj časa je na družinskih srečanjih vedno znova predstavljal svojo idejo in ju počasi (Matevža in Boštjana) pripravljal in navduševal nad skupno pustolovščino. "Mlajši ne bomo, kdaj, če ne zdaj... in evo..." pove Matevž. Janko nabavi avto, ga opremi in povabi: "Dečka gremo? In sva rekla: s tabo Jenč, pa vedno. In so se začele priprave. Debata sem, debata tja in tako smo naknadno še pridobili dodatnega člana, Borisa," nam razloži Matevž.

Znana samo začetna in končna lokacija

Za začetek so se letos prijavili na krajšo različico rallya European 5000, to je European mountain summit. Udeleženci do štarta rallya ne vedo drugo, kot samo začetno in končno lokacijo. Vse ostalo bodo izvedeli v knjigi imenovani "road book", ki jo dobijo ob štartu rallya.

Za ta rally se je letos prijavilo 134 ekip, z različnimi avtomobili, a le-ti morajo biti starejši od 20 let. Sami se bodo na pot odpravili z Land Roverjem, letnik 2002. Za rally European 5000, ki nato še nadaljuje pot iz St. Tropeza naprej skozi Azurno obalo, v Španijo, do Pirenejev, atlantske obale s ciljem v Bruslju, pa se je prijavilo 67 ekip, tako da je za celoten rally prijavljena 201 ekipa. Ta daljši rally traja vse skupaj 12 dni.

"Rally ni samo vožnja, v sami knjigi road book so zraven tudi navedene naloge, katere za dodatne točke pri rallyu moraš opraviti. Ker gremo prvič, še točno ne vemo, kako in kaj in vsi ki so že bili, so skrivnostni. Se bomo morali pustiti presenetiti," še nam je ob tem povedal Matevž.

Ekipa torej štarta proti Salzburgu v četrtek 1. septembra po 16. uri iz Križevcev pri Ljutomeru in upajo na čim boljšo in najlepšo pustolovščino ter da se vsi varno vrnejo domov v Prlekijo.

"Radi bi se zahvalili predvsem družinam za razumevanje in vsem podpornikom, kateri so nas zadnjem času podprli, zahvalili smo se jim z nalepkami na avtomobilu in predstavljali bomo njihove produkte in usluge skozi celotno pustolovščino. Predvsem gre tukaj zahvala lokalnim kmetijam, vinogradnikom, obrtnikom, prav tako Prlekija-on.net, Radiu Maxi in Televiziji As. Nekako smo se želeli osredotočiti na lokalne ponudnike, saj je naš glavni cilj, skozi rally, udeležencem predstaviti in približati našo Prlekijo in njene dobrote in lepote," nam je za konec povedal Matevž.

Tudi mi jim želimo srečno in varno pot, bomo pa njihovo zanimivo dogodivščino tudi spremljali, saj se nam bodo javljali s poti.



Več v Zanimivosti