Meteorplast ŠIC bar po preobratu do zmage v Zagorju ob Savi

Zanimiv dvoboj se je končal z zmago prleškega moštva s 5:3 (4:3).

Prlekija-on.net, sobota, 10. september 2022 ob 08:24
Meteorplast ŠIC bar

Meteorplast ŠIC bar

V petek, 9. septembra, se je z dvoboji 1. kroga pričela nova sezona v 1. slovenski futsal ligi. Ljutomerski Meteorplast ŠIC bar je v uvodnem dvoboju nove sezone gostoval v Zagorju ob Savi, kjer se je pomeril z Mlinšami. Zanimiv dvoboj se je končal z zmago prleškega moštva s 5:3 (4:3).

Robert Grdović, trener ljutomerske ekipe, je dvoboj v Zagorju ob Savi pričel z naslednjo peterko: Tjaž Lovrenčič, Tilen Rajter, Adrijan Trstenjak, Rok Šnofl in Aljaž Goznik. Kljub temu, da je izkušeni hrvaški strateg pred dvobojem opozarjal na začetni pritisk gostiteljev, je njegova ekipa tekmo pričela katastrofalno. Mlinše so namreč na začetku 3. minute vodile z 2:0. Za vodstvo je že v 1. minuti zadel Tim Lipovšek, v 3. minuti pa je za novo veselje kakih 50 gledalcev poskrbel Patrick Osredkar. Po začetnem šoku so se gostje uspeli pobrati in v 6. minuti je novinec v ljutomerskem dresu Thomas Pihler znižal zaostanek. Domačini so preko Vida Kosa v 12. minuti ponovno povedli za dva zadetka (3:1), a so Ljutomerčani z goloma Denisa Kneževiča in Aljaža Ruisa v 13. minuti izenačili izid na 3:3. V nadaljevanju prvega polčasa so igralce obeh ekip jezile sodniške odložitve. Alen Božič in Jože Barkovič sta se znašla v glavnih vlogah ter piskala prekrške in delila kartone kot po tekočem traku. V prvem polčasu sta piskala kar 15 prekrškov in podelila štiri rumene kartone, od tega tri Ljutomerčanom (A. Goznik, Pihler, Kneževič). Gostitelji so preko Lipovška in Janeza Dolinška imeli tri kazenske strele z desetih metrov, vse tri pa je Lovrenčič tudi zaustavil. Dva kazenska strela z desetih metrov so imeli tudi Ljutomerčani. Ruis je streljal mimo vrat, Kneževič pa je v 18. minuti uspel premagati domačega vratarja Jakoba Kralja in postaviti končni izid polčasa.

V drugem polčasu, ko sta rumena kartona videla še Šnofl in Rajter, je bil Meteorplast ŠIC bar veliko boljši nasprotnik. Prleki so imeli številne priložnosti za povišanje vodstva, vendar je bil gostujoči vratar Kralj nepremagan. Grdovićevi varovanci so do potrditve zmage prišli v 39. minuti, ko so domačini poskušali izid izenačiti s petimi igralci v polju, njihovo napačno podajo pa je kaznoval Kneževič, ki je zadel za končnih 5:3.

»Pričakovali smo težko tekmo. Vedeli smo, da je nasprotnik čvrst, še posebej na domačem terenu. Začeli smo v krču. Dobili smo na hitro dva zadetka, glih to kar smo se v garderobi zmenili, da ne smemo. Ampak v nadaljevanju nam je steklo. Ustvarili smo si veliko priložnosti in bi lahko tekmo prej zaključili. Srečno smo jo pripeljali do konca in osvojili zelo pomembne tri točke pred nadaljevanjem prvenstva,« je po dvoboju dejal trikratni strelec Kneževič, ki je pred sezono okrepil ljutomersko ekipo.

Meteorplast ŠIC bar: Anžel, Lovrenčič (vratarja), A. Goznik, M. Goznik, Rajter, Kneževič, Trstenjak, Pihler, Ruis, Kosec, Škerget (kapetan), Tkalčič, Šnofl. Trener: Robert Grdović.

V 2. krogu se bo ljutomerska ekipa v petek, 16. septembra, ob 20.30 uri v dvorani ŠIC Ljutomer pomerila z Dobrepoljem.

Podrobnosti s tekme Mlinše - Meteorplast ŠIC bar, ostali rezultati 1. kroga, lestvica in pari 2. kroga 1. SFL so na povezavi.

Denis Kneževič:



Več v Šport