»Naše sanjsko dvorišče« in projekt podnebni cilji in vsebine v vzgoji in izobraževanju na OŠCG Ljutomer

OŠ Cvetka Golarja Ljutomer je bila kot ena izmed zgolj 20 osnovnih šol na državnem nivoju izbrana za sodelovanje v projektu Podnebni cilji in vsebine v vzgoji in izobraževanju.

Prlekija-on.net, sreda, 21. september 2022 ob 13:27
Naše sanjsko dvorišče

Naše sanjsko dvorišče

OŠ Cvetka Golarja Ljutomer je bila kot ena izmed zgolj 20 osnovnih šol na državnem nivoju izbrana za sodelovanje v projektu Podnebni cilji in vsebine v vzgoji in izobraževanju; tako so globalne vsebine in sodobni pedagoški pristopi pomembna pot, ki vodi k vključenosti - smo namreč edina šola s prilagojenim programom, ki sodeluje v projektu, vključenih pa je še 10 vrtcev ter 8 srednjih šol, ki izvajajo program gimnazije. Že v sami projektni prijavi smo si zastavili trajnostni pristop, ki med drugim vključuje tudi povezovanje z lokalnim okoljem - ob strokovnem vodenju arhitekta bomo v pedagoškem procesu oblikovali projektno dokumentacijo za prenovo oz. izgradnjo novega šolskega dvorišča. Trenutno je nefunkcionalno, dotrajano, lopo je potrebno odstraniti, površine pa niso prilagojene sodobnim smernicam vključevanja tudi ranljivih skupin.

Pričeli smo z najpomembnejšim vidikom - z idejami in željami otrok; na šoli je tako potekala delavnica »Naše sanjsko dvorišče«, hkrati pa je to bil »mini dan odprtih vrat«- povabili smo tudi predstavnike Občine Ljutomer. Našemu povabilu so se prijazno odzvale ga. županja mag. Olga Karba ter ga. Karmen Lah in ga. Karmen Jelen. Učenci so gostjam pogumno, suvereno in argumentirano predstavili svoje ideje in želje, sedaj pa vsi stiskamo pesti, da se po izvedenem projektu in oblikovani projektni dokumentaciji najde tudi pot do realizacije, izvedbe projekta.

Projektni tim PCV



Več v Kultura in izobraževanje