Mia se je rodila z zelo redko boleznijo. Pri nadaljnjem zdravljenju potrebuje našo pomoč.

Mia se od rojstva zdravi v UKC Ljubljana, kjer ima na vsakih štirinajst dni tudi preglede. Vso nadaljnje zdravljenje pa je lahko izključno v Bruslju, saj takšnega zdravljenja pri nas ne poznamo.

Prlekija-on.net, četrtek, 22. september 2022 ob 08:12
13-mesečna Mia pri zdravljenju potrebuje našo pomoč

13-mesečna Mia pri zdravljenju potrebuje našo pomoč

V občini Sveti Tomaž živi 13-mesečna deklica Mia, drugorojenka družine Plejnšek. Rodila se je z zelo redko boleznijo imenovano limfangion, kar pomeni izrastek, ki ga ima na levi strani trupa. Na levi roki ima tudi skupaj zraščena prsta, ki ju bo čez par let potrebno operirati, prav tako ima krajšo rokico.

Mia se je 30. julija 2021 rodila s carskim rezom in tehtala 4.800 gramov in se od rojstva zdravi v UKC Ljubljana. Na vsakih štirinajst dni ima tam tudi preglede. Vso nadaljnje zdravljenje pa je lahko izključno v Bruslju, saj takšnega zdravljenja pri nas ne poznamo. Za boljši jutri bo za deklico potrebna terapija, katere naše zdravstvo ne krije, kar pa za družino Plejnšek predstavlja velik finančni zalogaj.

Mia potrebuje pomoč

Mamica Jasmina je v pogovoru povedala, da sama v službo ne more, saj mora Mia biti izključno doma, posledično ne sme v vrtec, niti Mia niti njena sestrica Pia. Ati Marjan pa se trudi v službi in dela od jutra do večera. Mia namreč dobiva zdravila, ki ji slabijo imunski sistem in je dovzetna do vseh bolezni, kar pa lahko ogrozi njeno zdravje in zdravljenje.

Do sedaj je družini nekako uspevalo shajati z le eno plačo. Sedaj pa je napočil čas, ko družina enostavno potrebuje pomoč dobrih ljudi.

V akcijo zbiranja pomoči sta se aktivno vključila KO RK Sveti Tomaž in RKS OZ ORMOŽ ter odprla transakcijski račun za pomoč Mii in njeni družini:

Rdeči križ Slovenije Območno združenje Ormož
Ptujska 8 f, 2270 Ormož
TRR: SI56 0410 3000 0271 732
Sklic: SI00 70050
Namen: za MIO

13 mesečna Mia iz Gradišča 8, občina Sveti Tomaž, se oktobra spet odpravlja na terapije v Bruselj. Terapije in vse stroške povezane s tem, so do sedaj starši financirali sami. A je napočil čas, ko so vsa odrekanja, varčevanja ter neomajna ljubezen do bolnega otroka premalo, in ko družina enostavno potrebuje pomoč: V akcijo zbiranja pomoči sta se aktivno vključila KO RK Sveti Tomaž in OZ RK ORMOŽ in odprla transakcijski račun za pomoč Mii in njeni družini, s prošnjo pomagajmo mladi družini! TRR: 0410 3000 0271 732 Sklic: 70050 Namen: ZA MIO

Objavil/a Kabelska Televizija Ormož dne Ponedeljek, 19. september 2022


Več v Kultura in izobraževanje