Vodilni Ljutomerčani pričakujejo »evropski« Dobovec

Na petkovem dvoboju se pričakuje veliko število ljubiteljev dvoranskega nogometa.

Prlekija-on.net, četrtek, 29. september 2022 ob 08:07
Meteorplast ŠIC bar

Meteorplast ŠIC bar

Pred reprezentančnim premorom - slovenska izbrana vrsta se bo v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 8. oktobra pomerila s Kazahstanom v gosteh - ekipe v 1. slovenski futsal ligi ta petek, 30. septembra 2022, čakajo tekme 4. kroga. V središču pozornosti slovenskih ljubiteljev futsala bo dvoboj vodilnega Meteorplasta ŠIC bara, ki je po treh odigranih krogih še edini s stoodstotnim izkupičkom (9 točk), in drugouvrščenega Dobovca (7 točk), večkratnega slovenskega prvaka in udeleženca evropske lige prvakov. Dvoboj bo odigran v dvorani ŠIC Ljutomer, pričel pa se bo ob 20.30 uri.

»Lepo je biti trenutno prvi na razpredelnici. Fantje so si s trdim delom in pristopom, tako na treningih, kot tudi na tekmah, to zaslužili. Ob tem je potrebno povedati, da smo imeli nekoliko lažji žreb na začetku prvenstva, kar smo s tremi zmagami tudi izkoristili. Zdaj pa prihajajo težji nasprotniki,« pove trener ljutomerskega moštva Robert Grdović, ki je z zavzetostjo igralcev tudi na treningih v tem tednu izredno zadovoljen. »Željni so učenja,« poudarja in se že veseli petkovega dvoboja proti Dobovcu, ki je aktualni prvak s plejado izredno izkušenih futsalerjev (Čujec, Mordej, Čeh, Duščak, Turk, Matošević...). »Dokazali smo, da se lahko kosamo z vsakim. Dvoboj proti Dobovcu bo za nas t.i. proba, da vidimo ali smo ali nismo. Po treh zmagah si želimo nadaljevati s tem nizom ter pred polno dvorano navdušiti naše navijače,« je optimističen pred petkovo tekmo domači kapetan Kristian Škerget, ki ima še naprej težave s poškodbo hrbta. O njegovem nastopu bo odločitev sprejela zdravniška služba tik pred tekmo. Sicer pa Škerget s spoštovanjem govori o tokratnem nasprotniku. »Kot ekipa so zelo močni, na teh prvih treh tekmah pa je mogoče še največ pokazal Čujec, ki lahko iz vsake pol priložnosti zadane

Kristian Škerget:

Meteorplast ŠIC bar in Dobovec sta se doslej pomerila dvakrat. Obakrat v minuli sezoni 2021/22 in obe tekmi so dobili igralci Dobovca. V Ljutomeru so slavili s 5:1, v Rogaški Slatini, kjer so Ljutomerčani že vodili s 3:1, pa so zmagali s 4:3. Na petkovem dvoboju, na katerem se pričakuje veliko število ljubiteljev dvoranskega nogometa, bosta pravico delila mednarodna sodnika Admir Zahović in Aleš Močnik Perič.

Ostali pari 4. kroga 1. slovenske futsal lige so na povezavi.



Več v Šport