Obeležili 140 let PGD Gornja Radgona

Slovesnosti ob visokem jubileju se je udeležil tudi minister Marjan Šarec, ki je gasilkam in gasilcem čestital ob jubileju ter jim zaželel pogumno delo še naprej.

Prlekija-on.net, sobota, 1. oktober 2022 ob 16:32
140 let PGD Gornja Radgona, foto: Ministrstvo za obrambo RS

140 let PGD Gornja Radgona, foto: Ministrstvo za obrambo RS

V petek, 30. septembra, so v Gornji Radgoni obeležili 140 let PGD Gornja Radgona. Slovesnosti ob visokem jubileju se je udeležil tudi minister Marjan Šarec, ki je gasilkam in gasilcem čestital ob jubileju ter jim zaželel pogumno delo še naprej.

V svojem nagovoru je izpostavil pomen prostovoljstva ter spomnil tudi na požar na Krasu, v katerem so gasili tudi radgonski gasilci. "V požaru je bilo veliko uničene opreme in bilo je vloženih veliko prostovoljnih ur. Zato se je Vlada Republike Slovenije odločila, da bo društvom namenila dodatna sredstva. Ta bodo nakazana v čimkrajšem času in tako bo tudi v prihodnje," je povedal minister Šarec in ob tem izrazil zavedanje, da za svoje plemenito poslanstvo prostovoljni gasilci ne pričakujejo plačila.

"Prostovoljni gasilci svoje delo opravljajo prostovoljno in ne pričakujejo plačila, vendar so vedno veseli sredstev za svoja društva. Verjamem, da bo vsako društvo dobro vedelo, kako ta sredstva porabiti," še je povedal Šarec.

[ 140 let PGD Gornja Radgona Minister Marjan Šarec se je udeležil slovesnosti ob visokem jubileju PGD Gornja...

Objavil/a Ministrstvo za obrambo RS/Slovenian Ministry of Defence dne Petek, 30. september 2022


Več v Kultura in izobraževanje