Pri Svetem Tomažu odprli novo lekarno in fizioterapijo

Nova lekarna je zdaj v prostorih nekdanje zobozdravstvene ambulante, fizioterapija pa v prostorih nekdanje zdravstvene ambulante v centru Svetega Tomaža.

Ivan Trunk, četrtek, 6. oktober 2022 ob 08:05
Odprtje nove lekarne in fizioterapije pri Svetem Tomažu

Odprtje nove lekarne in fizioterapije pri Svetem Tomažu

Pri Svetem Tomažu so v četrtek, 15. septembra, odprli in predali v uporabo novo lekarno in novo fizioterapijo. Nova lekarna je zdaj v prostorih nekdanje zobozdravstvene ambulante, fizioterapija pa v prostorih nekdanje zdravstvene ambulante v centru Svetega Tomaža.

Na odprtju nove Lekarne Sveti Tomaž in fizioterapije so sodelovali ter zbrane občane nagovorili: Marko Hanželič, direktor Lekarne Ormož, Matjaž Tuš, predstavnik Lekarniške zbornice Slovenije, Vlasta Zupanič Domajnko, direktorica Zdravstvenega doma Ormož in Mirko Cvetko, župan občine Sveti Tomaž, blagoslov novih pridobitev pri Svetem Tomažu pa je opravil domači župnik Tomislav Roškarič. Pripravili so tudi kulturni program na katerem je sodeloval ansambel Betežnih 7, sestavljajo ga zaposleni iz Zdravstvenega doma Ormož. Ob koncu odprtja novih prostorov so članice Društva gospodinj Sveti Tomaž v kulturnem domu pripravile pogostitev za vse navzoče tega dogodka.

V pogovoru nam je direktor Lekarne Ormož Marko Hanželič povedal, da bo Lekarna pri Svetem Tomažu odprta tri dni v tednu, glede na interes prebivalcev pa bi delovni čas prilagodili, da bo možno dobiti vsa zdravila, ki jih predpiše zdravnik. Nekatera zdravila bo potrebno naročiti, bo pa jih možno dvigniti v Lekarni Sveti Tomaž, ki je podružnična enota Lekarne Ormož in je v to lekarno vložila skoraj 100 tisoč evrov za gradbena dela in obnovo lekarne.

Ideja o lekarni pri Svetem Tomažu se je porodila že leta 2015, ampak se je vse skupaj zavleklo zaradi zakona o lekarniški dejavnosti, ker v občini Sveti Tomaž ni bilo 2.500 prebivalcev, ki je pogoj za odprtje podružnične lekarne, pa potem Covid kriza in gradbene krize, a jim je končno letos uspelo urediti vse potrebno za odprtje lekarne, v njej pa bo zaposlena mag. Janja Kos.

Vlasta Zupanič Domajnko, direktorica Zdravstvenega doma Ormož nam je povedala, da so zaradi širitve dejavnosti ZD Ormož in interesa občine Sveti Tomaž uspeli pri Svetem Tomažu odpreti fizioterapevtsko ambulanto, katera je stala 60 tisoč evrov, od tega je eno tretjino pokrila občina Sveti Tomaž. Fizioterapija pri Svetem Tomažu deluje že od 1. julija letos, dela v dopoldanskem času vse dni v tednu, za paciente pa skrbi fizioterapevtka Albina Črnjavič. Zaradi dolgih čakalnih dob na fizioterapijo, je še to ena priložnost za paciente iz domače občine in širše okolice, da opravijo fizioterapijo čim prej po predhodnem naročilu.



Več v Gospodarstvo