The Margins predstavljajo drugi singel Flora

Prekmursko-medžimurska četverica se z novo pesmijo vrača k zanje bolj značilnim rock rifom in hitrejšemu ritmu, a dodajajo nekaj novega zvoka, ki je nastal z eksperimentiranjem med nastajanjem pesmi.

Prlekija-on.net, petek, 7. oktober 2022 ob 11:06
The Margins - Flora

The Margins - Flora

Skupina The Margins je poletje na radijskih valovih odela v Barve, za jesenske dni pa predstavljajo nov singel Flora. Četverica se z novo pesmijo vrača k zanje bolj značilnim rock rifom in hitrejšemu ritmu, a dodajajo nekaj novega zvoka, ki je nastal z eksperimentiranjem med nastajanjem pesmi.

The Margins so poletje zaključili uspešno, saj so se s singlom Barve uvrščali med največkrat predvajane pesmi slovenskih glasbenih postaj, jesen pa je čas za nov začetek, zato prekmursko-medžimurska četverica ni počivala, kar dokazuje njihov drugi singel Flora. Pesem je, kot so povedali fantje, rezultat različnih idej, ki so jih kot posamezniki prinašali na vaje in jih na koncu združili: »Komad se je med nastajanjem več krat spremenil, preden je nastala končna verzija, glavno besedo pri tem pa je imel kitarist Patrik

S Floro se skupina vrača h kitarskim rifom, ki so jih spremljali že na prvi plošči Bella Insania, a so fantje naredili korak naprej z nekaj zvočnega eksperimentiranja in predvsem z besedilom, ki je tudi tokrat v slovenskem jeziku. »Rdeča nit komada se nanaša na neodločnost, ki jo kot posamezniki izkušamo v današnjem času, v katerem smo obdani s koristoljubjem in predrznostjo ljudi, s katerimi se srečujemo. Oboje smo izrazili s prepletom besedila in glasbe, kjer poslušalec lahko začuti nekaj samozavesti in kontrole v vsakodnevnem kaosu,« so o novem singlu povedali Aljaž, Luka, Jože in Patrik.

Pesem je dobila tudi video podobo za katero je tudi tokrat poskrbel Alen Hoheger. »Simbioza med videospotom in komadom ponazarja preplet sproščenosti in drznosti, kar je bila tudi naša osnovna ideja in želja, ki smo jo z njim želeli prikazati. Ideja za scenarij je nastala v naših glavah, Alenu pa jo je uspelo odlično realizirati,« pravijo The Margins, ki že načrtujejo tretji singel in za tem še izid novega albuma.

Četverec, ki ga sestavljajo Aljaž Gyurica (vokal, kitara), Luka Ščavničar (bas kitara, spremljevalni vokal) Jože Horvat (bobni) in Patrik Jambrošić (kitara, spremljevalni vokal), za katerim so se fantje ozrli preko hrvaške meje, sicer že načrtuje naslednje korake in razkriva, da je singel napoved novih glasbenih podvigov.

Izvajalec: The Margins
Produkcija in snemanje: Road production (Andi Gal, Robert Kljajić)
Miks: Road Production (Andi Gal)
Mastering: Abbey Road Studios (Sean Magee)
Videospot in fotografije: Alen HohegerVeč v Glasba in film