Spoznavanje poklicev v Splošni bolnišnici Murska Sobota

Obisk skupine osnovnošolcev iz UE Ljutomer v Splošni bolnišnici Murska Sobota.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 24. oktober 2022 ob 17:38
Obisk osnovnošolcev v Splošni bolnišnici Murska Sobota

Obisk osnovnošolcev v Splošni bolnišnici Murska Sobota

Dne 24. 10. 2022 je skupina učencev iz osnovnih šol UE Ljutomer, ki jih zanimajo poklici s področja zdravstva, obiskala Splošno bolnišnico Murska Sobota. Prisotnih je bilo tudi nekaj staršev in svetovalna delavka ene izmed osnovnih šol.

Strokovna direktorica Manuela Kuhar Makoter, dr. med., spec. in pomočnica direktorja za področje zdravstvene nege Nataša Kreft, mag. zdr. - soc. manag. sta izpostavili velike potrebe po zdravstvenih delavcih ter možnosti štipendiranja. Poudarili sta tudi poslanstvo in vrednote, ki so osnovno vodilo za opravljanje teh poklicev.

Uvodoma so si učenci ogledali dva zelo zanimiva videoposnetka, ki nazorno prikazujeta delovni dan v bolnišnici na različnih oddelkih ter delo v operacijski sobi. Učenci so imeli nato možnost, da postavljajo vprašanja in si po želji ogledajo katerega izmed oddelkov - največ interesa so izkazali za kirurški oddelek.

Splošna bolnišnica Murska Sobota je tako ponovno dokazala izjemno odzivnost in odprtost do sodelovanja z osnovnimi šolami. Za mlade, ki so šele na začetku svojih karierni poti, je bil ta obisk prav gotovo odlična popotnica za lažje odločanje.

Nina Škraban



Več v Kultura in izobraževanje