Prosto(voljno) delo mladih

Prlekija-on.net, četrtek, 3. november 2022 ob 07:56
Prosto(voljno) delo mladih

Prosto(voljno) delo mladih

Mladinski svet Ljutomer je tudi v letu 2022 kandidiral na razpisu za krepitev delovanja mladinskih svetov lokalnih skupnosti, ki ga vsakoletno razpiše Mladinski svet Slovenije. Ta podpora je za mladinske svete lokalnih skupnosti izredno pomembna saj navkljub redni dejavnosti in pomembnemu podpornemu delovanju mladih pogosto nimamo dovolj virov financiranja za izvedbo dejavnosti.

V letošnjem letu smo tako naslovili prostovoljstvo mladih z namenom krepitve delovanja Mladinskega sveta Ljutomer in s tem povečevanja vloge ter prepoznavnosti v lokalni skupnosti. Letos obeležujemo Evropsko leto mladih in razpisane bodo kar tri volitve. Hkrati se kažejo negativne posledice različnih nemirov in epidemije. MSL-jeva vloga pri tem je jasna, ne le da zagotavlja domače in vzpodbudno okolje temveč tudi spodbuja k aktivnejšemu vključevanju mladih v družbi, angažiranje in motiviranje mladih ter številne druge naloge, ki pomenijo zastopanje interesov mladih in mladinskih organizacij ter zagovorništvo mladih.

Pozitivni učinki projekta se že kažejo. Pomurski regijski posvet namenjen pripravi dolgoročne resolucije o nacionalnem programu za mladino je bil izredno dobro obiskan in mladi so bili na njem izredno aktivni.

Na tem mestu se zahvaljujemo Mladinskemu svetu Slovenije in Občini Ljutomer za podporo ter vsem vam - mladim prostovoljcem, ki se zavedate pomembnosti prostovoljstva ter se že vključujete in hkrati nagovarjamo vse tiste, ki prostovoljci sicer še niste, vendar se za to pot odločate, da nam pišete na msljutomer@gmail.com

Ekipa Mladinskega sveta Ljutomer



Več v Kultura in izobraževanje