Sv. Martin je obiskal tudi DSO Ljutomer

Martinovo je en izmed tistih praznikov, ki ga v DSO Ljutomer še posebej radi obeležijo. Ljutomerski dom je namreč v osrčju Prlekije, in sprememba mošta v vino za Prleke ni mala stvar.

Prlekija-on.net, petek, 11. november 2022 ob 16:39
Martinovanje v DSO Ljutomer

Martinovanje v DSO Ljutomer

Člani Kluba prleških babic v času Martinovega tradicionalno obiščejo stanovalce DSO Ljutomer. Stanovalci so lahko tudi tokrat uživali v zabavnem programu, v katerem so slišali lepe ljudske napeve ter videli prigode in slike življenja na vasi. Kar se tiče krsta mošta - vse je potekalo po protokolu, in rezultat: uspešna pretvorba mošta v vino s katerim so na koncu skupaj nazdravili stanovalci in gostje.

Člani Kluba prleških babic pa v dom niso prišli praznih rok. Za vse stanovalce so v sodelovanju z Lions klubom Ljutomer pripravili tudi majhno presenečenje oz. sladke domače dobrote, ki so jih prejeli vsi stanovalci, tudi tisti, ki se zaradi zdravja niso mogli udeležiti prireditve.

Vodstvo doma se lepo zahvaljuje obema kluboma za obisk in lepo gesto ter tudi ge. Vidi Kozar, ki skozi leto večkrat prijazno organizira obiske različnih sekcij Kluba prleških babic. Vsak tak obisk v dom prinese dobro volje ter stanovalcem popestri dan. V domu upajo, da se bodo lokalna društva in kulturniki še naprej radi odzvali njihovemu povabilu in bogatili življenje v domu.

Zapisal: T. Nemec



Več v Družabno