Na natečaju Moja dežela lepa in gostoljubna nagrajene tudi prleške destinacije

Glamping Sončna dolina Bioterme, Vaško jedro Križevci in Kog so bili nagrajeni na natečaju Moja dežela lepa in gostoljubna.

Prlekija-on.net, torek, 15. november 2022 ob 10:00
Nagrajeni so bili tudi Glamping Sončna dolina Bioterme, Vaško jedro Križevci in Kog

Nagrajeni so bili tudi Glamping Sončna dolina Bioterme, Vaško jedro Križevci in Kog

Na Dnevih slovenskega turizma v Laškem je Turistična zveza Slovenije podelila priznanja natečaja Moja dežela - lepa in gostoljubna 2022, vseslovenskega tekmovanja v urejenosti in gostoljubnosti, ki je letos potekalo pod sloganom, kjer je Zdravje doma. Slovenija je namreč tudi država, v kateri velik pomen namenjamo zdravemu načinu življenja in načelom trajnostne interakcije z naravo. Priznanja sta podelila gostitelj in predsednik Turistične zveze Slovenije Pavle Hevka ter minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaž Han. Oba sta poudarila, da je tekmovalcev iz leta v leto več.

Predsednik TZS Pavle Hevka je poudaril, da ima akcija pozitiven vpliv na vse kategorije, tekmovanje samo pa predstavlja posebnost zunaj urbanega okolja, ki je zanimiva za izlete in nosi sporočila. Minister Han je izjavo podkrepil z besedami, da je to sporočilo za urejeno in gostoljubno okolje, kar je pogoj za uspešen razvoj turizma.

V kategoriji glampingov se je Glamping Sončna dolina Bioterme uspelo ponovno z 2. mestom uvrstiti med najboljše v Sloveniji, čeprav je vsako leto čedalje več tekmovalcev in konkurenca vedno močnejša.

Glamping Sončna dolina Bioterme

"Za priznanje smo zelo hvaležni, saj nam vliva pogum, da v smeri trajnostnega razvoja nadaljujemo svojo zgodbo, ki je dodatno bogatijo okoliški ponudniki, s katerimi spodbujamo načela trajnostne interakcije ter ohranjamo naravo zdravo za naslednje rodove, gostom pa nudimo okolje za zdrav oddih in popolno sprostitev. Vsem prejemnikom priznanj ob tej priložnosti, posebej pa tistim, ki skupaj z nami gradijo zgodbo zelenega slovenskega turizma ter zdravega načina življenja, tudi čestitamo!" so ob tem sporočili iz Bioterm.

Drugo mesto tudi za Vaško jedro Križevci ter tretje za Kog

V kategoriji Trška jedra je drugo mesto osvojilo Vaško jedro Križevci v Križevcih pri Ljutomeru, v kategoriji Vaška jedra pa je tretje mesto zasedel Kog.

Vaško jedro Križevci

Člani strokovne komisije so letos pregledali kar 67 slovenskih mest in krajev, 21 jeder, 37 izletniških točk, 19 kampov in glampingov, 7 mladinskih prenočišč ter 35 tematskih poti, na natečaju pa so izbirali tudi najboljše Petrolove bencinske servise. V tem času so njihovi prostovoljci prevozili več kot 16 tisoč kilometrov, kar je toliko, kot bi se peljali do Sydneyja v Avstraliji.

Strokovna komisija, v kateri je sodelovalo 23 prostovoljcev, je opravila kar 2.466 prostovoljskih ur, ki so skladno z Zakonom o prostovoljstvu ovrednotene na 24.660,00 evrov.

Turistična zveza je podelila tudi posebno priznanje za prizadevno delo pri vnašanju turistične ponudbe v mobilno aplikacijo Slovenski turistični vodnik. Prejela ga je Mestna občina Celje.

Kog



Več v Gospodarstvo