Svojemu namenu predali prenovljen Dom kulture Ljutomer

Vrednost vlaganj v objekt v okviru energetske sanacije je znašala okrog 881 tisoč evrov. Občina Ljutomer je iz lastnih sredstev zagotovila še obnovo stolov in poda v dvorani Doma kulture Ljutomer v skupni vrednosti 61.492 evrov.

Prlekija-on.net, četrtek, 17. november 2022 ob 18:54
Odprtje prenovljenega kulturnega doma

Odprtje prenovljenega kulturnega doma

V sklop 2. faze projekta energetske sanacije objektov v občinski lasti je bil vključen tudi Dom kulture Ljutomer. Izvedla se je izolacija zunanjih sten in mansarde, zamenjala so se okna, vhodna vrata in strešne kupole, uredilo se je statično sanacijo ostrešja in toplotno izolacijo podstrehe, vgradili so se ventili za hidravlično uravnoteženje, vgradila se je toplotna črpalka zemlja/voda, prenovila pa se je tudi razsvetljava. Vrednost vlaganj v objekt v okviru energetske sanacije je znašala okrog 881 tisoč evrov. Občina Ljutomer je iz lastnih sredstev zagotovila še obnovo stolov in poda v dvorani Doma kulture Ljutomer v skupni vrednosti 61.492 evrov.

Slavnostna otvoritev je bila v torek, 15. novembra. Ob zvokih tamburic članov Kluba Prleških babic je o pomenu energetske sanacije objektov v občinski lasti spregovorila županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba, ki je skupaj z direktorico Splošne knjižnice Ljutomer Vesno Laissani in vodjo območne izpostave Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Miro Rebernik Žižek slavnostno prerezala trak in tako energetsko prenovljen kulturni hram, ki gosti letno preko 100 dogodkov in prireditev, predala svojemu namenu.

Tako ti je, mala

V Ljutomeru spet živ žav v hramu kulture




Več v Gospodarstvo