V Stročji vasi ustavili kombi, kjer je voznik prevažal 16 tujcev

V postopku je bilo ugotovljeno, da je v notranjosti kombija prevažal 16 tujcev, ki jim je v našo državo pomagal pri nedovoljenem vstopu.

Prlekija-on.net, sreda, 23. november 2022 ob 07:23
Policija

Policija

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali sedem prometnih nesreč, v katerih se je ena oseba hudo telesno poškodovala, pet kaznivih dejanj, eno kršitev javnega reda in miru, pridržali dve osebi, prijeli tujca, ki je drugim tujcem pomagal pri nedovoljenem prehodu državne meje in tri primere povoženja divjadi.

Okoli 13.45 je voznik osebnega avtomobila izven naselja Krajna, med prehitevanjem kolone, zaradi neprilagojene hitrosti trčil v prehitevani osebni avtomobil. Po trčenju je z avtomobilom zapeljal na bližnjo njivo, kjer se je z avtomobilom večkrat prevrnil. Pri trčenju in prevračanju se je voznik hudo telesno poškodoval in bil z reševalnim vozilom odpeljan v bolnišnico.

Na področju kriminalitete so obravnavali tatvino delov s tovornega vozila, tatvino goriva iz rezervoarja tovornega vozila, tatvino goriva na bencinskem servisu, ponarejanje listin in grožnjo.

V Stročji vasi je bil ob 21.45 bil ustavljen voznik kombija. V postopku je bilo ugotovljeno, da je v notranjosti kombija prevažal 16 tujcev, ki jim je v našo državo pomagal pri nedovoljenem vstopu.

Javni red in mir je bil kršen enkrat na javnem kraju. Ker se kršitelj kljub intervenciji policistov ni hotel pomirit je bil pridržan. Pridržan je bil tudi voznik osebnega avtomobila, ki je pod vplivom alkohola povzročil prometno nesrečo in odklonil strokovni pregled.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju celotne policijske uprave.



Več v Črna kronika

Policija

Ormoški policisti 60-letnici zasegli naboje

četrtek, 25. april 2024 ob 11:41
Ukradli so les

Obravnavali tatvino lesa iz gozda

četrtek, 25. april 2024 ob 07:34