Uradno: v Središču ob Dravi županska kandidata ločil en glas, novi župan je Toni Jelovica

Toni Jelovica je prejel 578 glasov (50,04 %), Jurij Borko pa 577 (49,96 %).

Prlekija-on.net, sreda, 7. december 2022 ob 13:21
Središče ob Dravi

Središče ob Dravi

V nedeljo je po Sloveniji potekal še drugi krog županskih volitev v 47 občinah, kjer v prvem krogu noben od kandidatov ni dobil več kot 50-odstotne podpore. Drugi krog so imeli tudi v občini Središče ob Dravi, kjer sta kandidata v drugem krogu bila Toni Jelovica (v 1. krogu je prejel 461 glasov - 42,65 %) in dosedanji župan Jurij Borko (v 1. krogu je prejel 423 glasov - 39,13 %).

Že v nedeljo, takoj po volitvah, je bilo jasno, da je bil boj zelo tesen, saj sta tudi v drugem krogu kandidata bila zelo izenačena, ločil ju je le en glas. A pri tako tesnem rezultatu je bilo potrebno počakati na uradne rezultate preden so v občini lahko zagotovo vedeli, kdo bo v naslednjem mandatu župan. Občinska volilna komisija je sedaj objavila uradne rezultate s čimer je znano, da je županska kandidata ločil en sam glas, novi župan bo tako Toni Jelovica. Jelovica je prejel 578 glasov (50,04 %), Borko pa 577 (49,96 %).

Na volitvah za župana v drugem krogu je bilo vpisanih v volilni imenik in imelo pravico voliti 1.633 volivcev. Skupaj je glasovalo 1.161 volivcev oz. 71,10 % od vseh volivcev, ki so imeli pravico voliti. Oddanih je bilo 1.161 glasovnic. Ker so bile prazne oz. ker ni bilo mogoče ugotoviti volje volivca, je bilo šest glasovnic neveljavnih. Od skupnega števila volivcev je 47 volivcev glasovalo na predčasnem glasovanju, štirje volivci so glasoval po pošti, noben volivec pa ni glasoval s potrdilom.

Dosedanji župan Jurij Borko je sicer že takoj v nedeljo čestital novemu županu in mu zaželel uspešno delo: "Zahvala vsem volilcem v občini Središče ob Dravi za glas ki ste mi ga namenili. Iskrene čestitke mojemu protikandidatu Toniju in uspešno delo v občini želim. Zahvala tudi moji celotni ekipi."

Središče ob Dravi

V Središču ob Dravi oba kandidata loči en sam glas




Več v Politika