V Mihovcih prijeli štiri državljane Afganistana

Voznik jih je odložil na cesti in jim dejal, da so prispeli v Avstrijo

Prlekija-on.net, četrtek, 8. september 2011 ob 12:441
Policija

Policija

7. septembra, ob 20.10, so policisti Policijske postaje Ormož v Mihovcih pri Veliki Nedelji opazili štiri osebe, ki so hodile ob cesti, so sporočili iz PU Maribor.

V postopku so ugotovili, da gre za državljane Afganistana, starosti od 16 do 17 let, ki s seboj niso imeli veljavnih osebnih dokumentov.

Moški bi naj prišli iz Afganistana v Grčijo na različne načine, nato pa nadaljevali pot v tovornem delu tovornega vozila. Za pot bi naj plačali od 5000 do 6500 evrov, potovali pa naj bi od šest do deset mesecev.

Voznik jim je dejal, da so v Avstriji
Po prestopu državne meje med Hrvaško in Slovenijo naj bi jih voznik odložil na cesti in jim dejal, da so prispeli v Avstrijo. Tujci so zatem hodili po njivah, dokler niso bili prijeti s strani policistov. V postopku so tujci zaprosili za mednarodno zaščito, zato so jih policisti predali Azilnemu domu v Ljubljani v nadaljnji postopek.


TUNČEK četrtek, 8. september 2011 ob 22:06

Bogi reveži, kak nasedejo lopovon . Žalosten

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.