Portal Prlekija-on.net je star 17 let

Portal je dandanes daleč najbolj obiskana spletna stran v širši Prlekiji.

Prlekija-on.net, sreda, 28. december 2022 ob 17:00
Portal je star 17 let

Portal je star 17 let

Spletni portal Prlekija-on.net v teh dneh beleži že 17 let obstoja. Domena prlekija-on.net je bila registrirana 14. decembra 2005, prva vsebina je bila na portal vpisana 20. decembra istega leta, uradni začetek portala pa sicer šteje 1. januar 2006.

Začetki portala segajo v leto 2005, ko so nastali prvi osnutki in ideje za spletno stran. Portal je nato v decembru bil realiziran. Portal je sprva bil zasnovan kot osebna spletna stran, kjer so bile zbrane številne koristne informacije o Prlekiji ter z aktivnim forumom, blogom ter ostalimi komunikacijskimi možnostmi med Prleki in vsemi, ki jih Prlekija zanima. V zadnjih letih je postal uspešen neodvisni medij, ki se z obiskom uvršča med najbolj obiskane lokalne medije v Sloveniji. Portal je bil tudi eden izmed prvih večjih novičarskih portalov v Sloveniji, ki je bil povsem prilagojen mobilnim napravam in tablicam že leta 2014.

Najbolj brane objave v letu 2022

To so najbolj brane objave na našem portalu v letu 2022


Portal je dandanes daleč najbolj obiskana spletna stran v širši Prlekiji. Skozi leta je portal prisoten na večini lokalnih ter tudi regionalnih dogodkih in izrednih dogodkih od koder se poroča o dogajanju v sliki, besedi in videu, financiran pa je izključno iz lastnih finančnih virov. V letih delovanja je portal zrasel tudi v veliko spletno skupnost na družbenih omrežjih, saj ima portal na najbolj priljubljenem omrežju Facebook skoraj 26 tisoč sledilcev. Portal ima tudi svoj Twitter, Instagram in YouTube kanal, kjer najdete preko 1.800 zanimivih video posnetkov iz Prlekije ter tudi od drugod, ki imajo skupaj že več kot 4,7 milijona ogledov. Na portalu je bilo do sedaj vpisanih že okoli 31 tisoč člankov ter dodanih preko 450 tisoč fotografij lokalnega in tudi drugega dogajanja. S tem portal tvori bogat arhiv dogajanja v Prlekiji in širše.

Portal je brezplačen, na spletu dosegljiv 24/7, obišče pa ga tudi preko 15 tisoč uporabnikov na dan. V zadnjih letih portal v povprečju beleži okoli 5 milijonov obiskov ter okoli 20 milijonov ogledov strani na leto.

Zadnja leta je uspešno delovala tudi naša spletna trgovina Prlekija.shop, kjer ste lahko našli številne naše izdelke. Spletna trgovina se kmalu zapira, v prihajajočem letu pa bo tudi portal doživel določene spremembe.

Ob tem se v uredništvu zahvaljujemo vsem uporabnikom, ki obiskujete našo spletno stran že vsa ta leta.



Več v Portal

Portal Prlekija-on.net je star 18 let

Spletni portal Prlekija-on.net je star 18 let

ponedeljek, 1. januar 2024 ob 11:05
Najbolj brane objave v letu 2023

To so najbolj brane objave na Prlekija-on.net v letu 2023

nedelja, 31. december 2023 ob 12:42
Vesele praznike in srečno 2024

Vesele praznike in srečno 2024

nedelja, 24. december 2023 ob 09:49