Skupina proizvajalcev Eko Prlekija

Eko Prlekija d.o.o., so.p., je prva registrirana skupina pridelovalcev za ekološko pridelane pridelke in živila, ki pod svojim okriljem združuje 47 ekoloških kmetij, večinoma iz Prlekije.

Oglasno sporočilo, sobota, 31. december 2022 ob 10:20
Izobraževanje ekoloških kmetij

Izobraževanje ekoloških kmetij

Eko Prlekija d.o.o., so.p., je prva registrirana skupina pridelovalcev za ekološko pridelane pridelke in živila, ki pod svojim okriljem združuje 47 ekoloških kmetij, večinoma iz Prlekije. Eko Prlekija je skupina kmetov mlajše generacije, ki verjamejo, da bodo s spoštovanjem tradicije, skrbjo za okolje in preudarjenim uvajanjem novih tehnologij na kmetijah zagotovili stabilen razvoj in strankam zagotovili izdelke najvišje kakovosti.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je socialnemu podjetju Eko Prlekija d.o.o. so.p. podelilo status priznane skupine proizvajalcev 17.12.2018, s čimer so izpolnili pogoje za prijavo na razpis 9.1. Podpora za ustanavljanje skupin in organizacij proizvajalcev v kmetijskem in gozdarskem sektorju. Socialno podjetje Eko Prlekija d.o.o. so.p. je pričelo z izvajanje projekta Skupina proizvajalcev Eko Prlekija d.o.o. so.p. 12.4.2019 in ga bo zaključila 31.12.2022.

Namen projekta je bil povezati ekološke kmetije in organizirati prodajo ekoloških izdelkov na način, ki bo čimbolj enostaven in udoben, tako za ekološke kmetije kot kupce ekoloških pridelkov in izdelkov. Zato so vzpostavili celotno proizvodno verigo in s sodobnimi prodajnimi pristopi zagotovili dostojno ceno ekoloških kmetijskih izdelkov.

Dostava na dom v času corone
Dostava na dom v času corone

Potrošnik si danes želi višjo kakovost hrane in je tudi pripravljeni plačati »pošteno« ceno za izdelke višje kakovosti. Dolžnost nas ekoloških kmetov, združenih v skupini proizvajalcev Eko Prlekija pa je, da zadovoljimo potrebe slovenskega sodobnega potrošnika in pridelamo kakovostno ekološko slovensko hrano najvišje kvalitete, po primernih ceni.

S projektom skupina proizvajalcev Eko Prlekija smo želeli prebuditi zavest potrošnika, da je ekološko živilo najvišje kvalitete, katerega pridelava je tesno povezna z lokalnim okoljem. Zato slogan: EKOLOŠKO + LOKALNO = IDEALNO še kako drži. Ekološko kmetije povezane v skupini proizvajalcev Eko Prlekija so z zadnji letih tudi dokazale, da se z dobrimi nameni, trdim delom in tudi pomočjo sredstev skupne kmetijske politike, lahko naredi premik pri pridelavi, predelavi in dostavi kvalitetnih ekoloških živil sodobnemu potrošniku, tudi na naši prelepi Prlekiji.

Projekt: Skupina Proizvajalcev EKO PRLEKIJA je sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja s strani ukrepa 9.1 Skupine proizvajalcev. Projekt je bil odobren leta 2018 in traja do konca leta 2022.

Evropa investira v podeželje



Več v Gospodarstvo