Prometno nesrečo povzročil voznik avtobusa, tri osebe so umrle

Dve potnici in en potnik avtobusa so na kraju podlegli poškodbam, trije potniki pa so bili v prometni nesreči huje telesno poškodovani in se zdravijo v bolnišnici.

Prlekija-on.net, petek, 3. februar 2023 ob 14:00
Prometna nesreča avtobusa na avtocesti

Prometna nesreča avtobusa na avtocesti

Pomurski policisti so bili danes, malo po 5. uri obveščeni o hudi prometni nesreči na avtocesti na relaciji Gančani - Lipovci v smeri Murske Sobote, v kateri je bil udeležen avtobus s priklopnikom romunskih registrskih oznak s tujimi državljani. Po do sedaj zbranih podatkih je bilo ugotovljeno, da je prometno nesrečo povzročil voznik avtobusa, ki je zapeljal desno izven vozišča, kjer se je avtobus s priklopnikom prevrnil na bok v jarek. V avtobusu je bilo 29 oseb od tega 26 potnikov in trije šoferji.

Dve potnici in en potnik avtobusa so na kraju podlegli poškodbam, trije potniki pa so bili v prometni nesreči huje telesno poškodovani in se zdravijo v bolnišnici. Na kraju vodi ogled prometne nesreče preiskovalna sodnica, ki je odredila izredni tehnični pregled avtobusa in strokovni pregled za šoferje.

Prometna nesreča

V nesreči avtobusa tri smrtne žrtve


Policisti o prometni nesreči še zbirajo obvestila.

Avtocesta proti Mariboru iz smeri Lendave med priključkoma Gančani in Lipovci je bila zaprta, obvoz za osebna vozila je bil urejen. Malo po 9. uri je bil promet sproščen po prehitevalnem pasu.

Ob 5.18 je na pomurski avtocesti pri izvozu Gančani,...

Objavil/a PGD Murska Sobota dne Petek, 03. februar 2023