Na mestnih ulicah in trgih je potekala dobrodelna »Obarjada«

Zbrane tekmovalne skupine so se pomerile v kuhanju obare, številni obiskovalci pa so jo tudi pokušali.

Prlekija-on.net, sobota, 11. februar 2023 ob 15:37
Dobrodelna Obarjada

Dobrodelna Obarjada

Že od sobotnega jutra je ob dogajanju na mestnih ulicah in trgih potekala tudi dobrodelna »Obarjada« na Novem trgu v sklopu 63. Kurentovanja.

Zbrane tekmovalne skupine so se pomerile v kuhanju obare, številni obiskovalci pa so jo tudi pokušali. Lions klub Ptuj je tradicionalno karnevalsko kulinarično prireditev organiziral že osemnajstič. Gre za družabno in dobrodelno akcijo, v kateri se skupine lokalnih gospodarstvenikov, politikov in ostalih Ptujčanov med seboj pomerijo v kuhanju najboljše obare, izkupiček pa gre v dobrodelne namene.

18. Obarjada na Ptuju

Letos je obaro za dobrodelni namen kuhalo 26 ekip


Vodja projekta Obarjada Igor Kolar je ob tem povedal: »Po moji oceni trenutni ves denar še trenutno ni preštet, ampak bomo vsekakor danes nabrali okrog 20.000 EUR, kar je ogromna številka, za kar se zahvaljujem vsem obiskovalcem in vsem ekipam donatorjem. Obiskovalcev danes vidimo, da mrgoli tukaj, in če smo se včasih hvalili ali pa rekli, da je bilo na naši Obarjadi 5000 obiskovalcev, zagotovo lahko danes rečemo, da je teh obiskovalcev čez 7000, in to je enormna številka. Seveda, ob taki množici ljudi se tudi ekipe potrudijo in obare, ki so se danes kuhale, so bile izjemne. Ampak le ena je najboljša in zmagala je nova ekipa, ki je letos prvič z nami, Reseda in MCK Markovci

Zbrana sredstva bo Humanitarno društvo Lions klub Ptuj letos namenilo družini Kralj iz Senešcev, ki je v požaru izgubila dom, otrokom iz socialno šibkih družin ter razdelilnici hrane na Ptuju.

Foto: Stanko Kozel

Etnografska povorka na Ptuju

63. Kurentovanje se je pričelo z izjemnim prikazom etnografske dediščine

Več v Družabno