Krof Term Banovci med najboljšimi

Turistično gostinska zbornica Slovenije je tretje leto zapored pripravila ocenjevanje za Naj krof Slovenije, na tretjem mestu med klasičnimi krofi najdemo krof iz Term Banovci.

Prlekija-on.net, sreda, 15. februar 2023 ob 11:40
Banovski krofi

Banovski krofi

Že tretje leto zapored je potekalo ocenjevanje za Naj krof Slovenije, ki ga organizira Turistično gostinska zbornica Slovenije (TGZS). Ideja po novem dogodku se je porodila pri zaposlenih na Zbornici, saj so želeli tudi v koronskem času, ko so bile turistične kapacitete zaprte, organizirati gostinski dogodek in s tem poskrbeti za vsaj malo dogajanja v panogi.

Tokratni dogodek je potekal v Centru kulinarike Kult316, BIC Ljubljana.

Ponudniki so krofe po hitri pošti poslali v Ljubljano, strokovna komisija v sestavi Tomaž Vozelj (predsednik Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije), Alenka Kodele (priznana slaščičarka in predavateljica na BIC) in Urška Strnad (vodja prodaje v Gostinskem podjetju Trojane) pa je ocenila prispele krofe v kategorijah klasični in inovativni krof.

Tomaž Vozelj ocenjuje, da se kakovost krofov iz leta v leto izboljšuje, kar sicer veseli, je pa zato izbor najboljših krofov zahtevno delo.

Alenka Kodele je poudarila, da priprava krofov med drugim zahteva veliko potrpežljivosti; z veseljem je ocenjevala inovativne krofe, saj so ponudniki pokazali veliko domišljije in uporabili zelo različne nadeve, glazure in podobno.

Urška Strnad je povedala, da se na Trojanah intenzivno pripravljajo na letošnje pustno obdobje, ko se vsako leto proizvodnja in prodaja krofov bistveno poveča. Krofe bodo prodajali kar na sedmih izdajnih linijah.

Med inovativnimi krofi so letos največ pozornosti vzbudili krofi z različnimi polnili, npr. medom, medico, cimetom, slanino, žajbljem, janežem, bučnim oljem, čilijem, ...

Najbolje ocenjeni krofi v obeh kategorijah - razglašeni so bili v jutranji oddaji na TV Slovenija, kjer je zgodovino cvrtja krofov v Sloveniji predstavil znani etnolog dr. Janez Bogataj - so bili:

Klasični krof
1. Dom starejših občanov Novo mesto
2. Slaščičarna Emilija, Idrija
3. Terme Banovci

Na tekmovanju "Naj krof 2023", ki ga je organizirala Gostinsko turistična zbornica Slovenije smo zasedli 3. mesto! Ponosni na naše zaposlene v kuhinji #Gtz#najkrof

Objavil/a Terme Banovci dne Sreda, 15. februar 2023

Inovativni krof
1. BIC Ljubljana, slaščičarstvo (sivka, med, smetana)
2. Jasna Chalet Kranjska Gora (holandska omaka in slanina)
3. Dom starejših občanov Novo mesto (jabolčno polnilo)

TGZS ob tem čestita vsem ponudnikom, ki so se potegovali za letošnji naziv Naj krof Slovenije 2023, katerega je podprla Slovenska turistična organizacija!

Prvi Banovski krofi letos Naj se sezona krofov začne Od 27.1.2023 do 22.2.2023 v Termah Banovci Za večja naročila krofov pokličite na tel. št. 02 513 14 40 ali na 041 763 677

Objavil/a Terme Banovci dne Četrtek, 26. januar 2023


Več v Gospodarstvo