Tudi na Sp. Kamenščaku so nekoč skakali na smučeh

Smučarski skoki so pri nas izredno popularen šport, tudi v Prlekiji, kjer se organizirajo tekmovanja, v naših koncih imamo tudi kar nekaj skakalnic. Nekoč je bila aktivna skakalnica tudi na Sp. Kamenščaku, ki je danes zapuščena.

Prlekija-on.net, nedelja, 5. marec 2023 ob 12:35
Smučarski skoki na Sp. Kamenščaku

Smučarski skoki na Sp. Kamenščaku

Te dni so smučarski skoki pri nas dosegli vrhunec s Svetovnim prvenstvom v nordijskem smučanju, ki se je odvijalo v Planici. Naši skakalci in skakalke so dosegli tri kolajne, eno bronasto in dve zlati, za katero so poskrbeli fantje, Timi Zajc posamezno in z njim še Lovro Kos, Žiga Jelar in Anže Lanišek na ekipni tekmi v soboto. Še prej so Ema Klinec, Nika Križnar, Anže in Timi bili bronasti na mešani ekipni tekmi.

Smučarski skoki so pri nas izredno popularen šport, tudi v Prlekiji, kjer se organizirajo tekmovanja, v naših koncih imamo tudi kar nekaj skakalnic. V zadnjih letih so sicer zime bolj mile in so tekmovanja nekoliko težje izvedli. Na zadnje se je več tekmovanj v smučarskih skokih organiziralo v Prlekiji leta 2018, ko so jih med drugim pripravili na Polenšaku, v Vuzmetincih, Juršincih, Bodkovcih in na Kapeli, o čemer smo tudi poročali.

Je pa nekoč bila aktivna skakalnica tudi na Sp. Kamenščaku, kjer so lokalni prebivalci rekreativno skakali in za kar je skrbela predvsem družina Semenič, tudi za posnetke. Skakalnica sicer v zadnjih 20 letih ni več aktivna. Objavljamo posnetek skokov na tej skakalnici iz leta 1997 in kako je ta skakalnica izgledala leta 2018. Danes je zapuščena, dostop do nje pa je še nekoliko bolj otežen saj so prenovili državno cesto, ki pelje mimo, ob robu ceste je postavljena tudi ograja.

Smučarski skoki v Vuzmetincih 2018

Na smučarskih skokih v Vuzmetincih slavila Matjaž Habjanič in Matej Kostanjevec


Smučarski skoki na Polenšaku

Na 18. tekmovanju v smučarskih skokih na Polenšaku, se je pomerilo dvajset tekmovalcev


Smučarski skoki v Juršincih

Na smučarskih skokih v Juršincih se je pomerilo 28 tekmovalcev


Smučarski skoki v Bodkovcih

Na smučeh skakali tudi v Bodkovcih


Smučarski skoki na Kapeli

Na Kapeli pripravili tekmovanje v smučarskih skokih


Smučarski skoki v Juršincih

V Juršincih skakali posamično in ekipno, pripravili pa so tudi presenečenje




Več v Zanimivosti