Društvo Oldtimer Stara Gora opravilo 19. redni občni zbor

Finančno poročilo in delovanje društva v preteklem letu kaže, da so se presegla pričakovanja iz finančnega plana za leto 2022.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 6. marec 2023 ob 12:25
19. občni zbor Oldtimer Stara Gora

19. občni zbor Oldtimer Stara Gora

V soboto 4. marca, je Društvo za ohranjanje tehnične, kmetijske, turistične in premične dediščine Oldtimer Stara Gora, opravili 19. redni občni zbor.

Predsednik društva Alojz Slekovec je predstavil v svojem poročilu, da je glavna aktivnost bila osnovni cilj delovanja, kar je ohranjanje tehnične in kulturne dediščine. Izpeljali so 5. mednarodnih srečanj, ter se udeleževali tudi po celotni Sloveniji in tujini. Društvo je v sklopu s Pomurskim muzejem iz Murske Sobote izvedlo tudi zahtevno prireditev "OD ZRNA DO KRUHA". Zahvalil se je vsem članom, ki so pripomogli pri obnovi fasade na hiši, katera je bila zelo zahtevna in velik finančni zalogaj, ker je bilo potrebno urediti v stanje kot je bila nekoč.

Sekretar društva Aleksander Vuk, je predstavi finančno poročilo in delovanje društva v preteklem letu in uspehe na javnih razpisih in da so se presegla pričakovanja iz finančnega plana za leto 2022.

Predsednik tehnične komisije Edi Vuk, se je zahvalil za pridobitev novih eksponatov, katere so skrbno konzervirali oziroma restavrirali in dali v lasten muzej v Bolehnečicih na ogled širši javnosti. Obenem je v poročilu tudi seznanil, da je komisija in vodstvo društva pripomogla pri izvedbi prireditve "OD ZRNA DO KRUHA" z društvenimi eksponati, katere so pripravili v delovanje in je tako bil možen prikaz. Trenutno se v muzeju nahaja približno 5.000 razstavljenih eksponatov, na katere so zelo ponosni.

Predsednik Alojz Slekovec in sekretar Aleksander Vuk, sta tudi podelila zahvale članom za 10. letno članstvo v društvu, katere so prejeli Mihael Horvat, Silvo Ivanek, Štefan Hozjan, Ignac Kralj, Miro Zmazek in Stanko Simonič.

Na občnem zboru so čestitali za uspešno in kvalitetno delovanje, sorodna društva Jochan Janez Puch iz Ljutomera Jože Klobasa, Veterani iz Murske Sobote Jože Bobovec in iz Turističnega društva Sveti Jurij ob Ščavnici Anton Klemenčič.

V Gostišču Šenekar v Spodnjih Ivajncih, kjer je potekal občni zbor, se je zaključil s pogostitvijo in za dobro voljo so poskrbeli mladi glasbeniki.

Zapisal: Aleksander Vuk
Foto: arhiv društva




Več v Kultura in izobraževanje