Krogotok: Kako potovati, če si mlad in brez denarja

Tema je bila že skoraj povsem počitniška Kako potovati, če si mlad in brez denarja.

Prlekija-on.net, nedelja, 23. april 2023 ob 14:55
Krogotok

Krogotok

torek, 18. 4. 2023, je potekal predzadnji Krogotok za mlade. Tema je bila že skoraj povsem počitniška Kako potovati, če si mlad in brez denarja. Tokrat so se pogovora udeležile same punce, ki so željne potovanj in raziskovanja sveta. Z nami so delile svoje izkušnje, na kakšen način običajno potujejo, kam bi si želele potovati, če ne bi bilo nobenih omejitev, govorili pa smo tudi o različnih vidikih potovanj.

Moderatorja Azra in Metod Češek sta predstavila tudi druge možnosti potovanj, ki od mladih ne zahteva finančnega vložka. Zahteva pa njihove talente in pripravljenost na učenje. Spoznali smo EVS program (European Voluntary Service), kamor lahko mladi odidejo za krajše ali daljše obdobje, ob tem spoznavajo druge kulture in v okolju razvijajo svoje talente in so v pomoč skupnosti. Nekaj besed smo namenili tudi programu Erasmus, kjer so nekatere udeleženke že imele izkušnje, spoznali pa smo tudi poklic lifestyle manager, ki omogoča, da se zbudite vsako jutro v novem kraju.

Za zaključek debate so punce izbrale tudi temo, ki bo osrednje vodilo pogovora zadnjega Krogotoka v tem šolskem letu. Če vas zanima, katero temo so izbrale, preverite na spletni strani Splošne knjižnice Ljutomer in Najine domačije.

Splošna knjižnica Ljutomer



Več v Kultura in izobraževanje