Na prvem mestu je človek

V Mladinskem centru Prlekije so pripravili delovni posvet, kjer so spregovorili o nujnih potrebah za boljšo in uspešnejšo delovanje številnih prostovoljcev.

Prlekija-on.net, četrtek, 27. april 2023 ob 08:22
Delovni posvet v Mladinskem centru Prlekije

Delovni posvet v Mladinskem centru Prlekije

Mladinskemu centru Prlekije-PC NVO, so.p., katerega delovanje poteka že 29 let, je uspelo vzpostaviti avtonomni, neodvisen ustvarjalni kompleks na slovenskem podeželju, kjer vse generacije delujejo na različnih področjih. Za uspešno udejstvovanje je potrebno uspešno partnerstvo, zato so organizirali delovni posvet, ki je obravnaval delovanje na socialno-varstvenem, zdravstveno-preventivnem in humanitarnem področju ter dejavnost Centra za družine. Sodelovali so: Center za socialno delo Pomurja sta zastopali Nina Cigut in Mojca Strnišnik, Društvo upokojencev Ljutomer Dragica Ficko ter Mladinski svet Ljutomer Tadeja Muršič, Tamara Brumen.

Predstavljeno je bilo izvajanje vsakodnevnega deljenja pomoči socialno ogroženim iz celotnega območja LAS Prlekija, potrebe pa zelo naraščajo. MCP dnevno razdeli tudi do 100 paketov. Na posvetu so spregovorili o nujnih potrebah za boljšo in uspešnejšo delovanje številnih predanih prostovoljcev, ki se zelo angažirajo in se v dobro sočloveku nesluteno predajajo. Izrečena je bila javna pohvala sodelujočim družbeno odgovornim trgovskim podjetjem. Nakazane so bile rešitve za prihodnost ter potreba po vključevanju drugih institucij in organizacij vključno z ugodnejšo podporo države in lokalnih skupnostih pri teh nujno potrebnih aktivnostih.

Prisotnim je bil predstavljen samoiniciativni pilotski projekt MCP-ja: Zavetišče za žrtve nasilja. Z delovnimi posveti bodo v MCP-ju v prihodnje nadaljevali.

Franc Novak




Več v Kultura in izobraževanje