Rokometaši Pomurja osvojili prvo točko

RK Pomurje - RK Drava Ptuj 22:22

Prlekija-on.net, torek, 11. oktober 2011 ob 10:32
RK Pomurje

RK Pomurje

Rokometaši Pomurja so po zelo zanimivi in napeti končnici osvojili prvo točko v prvi domači tekmi. S točko so samo delno zadovoljni, saj niso izkoristili ponujene priložnosti za zmago.

Prvi polčas so igralci Pomurja s pametno in potrpežljivo igro dobili z 12:10. Nekaj minut pred koncem prvega polčasa je bil rezultat že 12:8.

V drugem polčasu so gostje iz Ptuja z agresivno obrambo uspeli preprečiti kar nekaj zadetkov Pomurja, ter izenačili na 14:14, ter si tudi priigrali prednost 2-3 zadetkov (na zadnje 19:22). V napeti končnici sta vratarja Pomurja Horvat in Cvetko "kriva" za preobrat, ko so igralci Pomurja zadeli zadnje 3 gole na tekmi, ter izenačili na 22. V zadnjih dveh napadih Pomurje ni uspelo izkoristiti izključitev gostov in zadeti. Na drugi strani pa jih je reševal Cvetko z odličnimi obrambami. Tako se je tekma končala z 22:22.

Vratarjem Pomurja je poleg veliko nevarnih strelov gostov uspeli zaustaviti 4 sedemmetrovke. Na drugi strani je Pomurje zapravilo 3 sedemmetrovke.

Manjkali so poškodovani Merica, službeno odsoten Smodiš in Korez, ki je prenehal igrati.

RK Pomurje: Horvat, Cvetko, Pintarič 1, Sečko, Mesarec 7, Kreft 2, Jankovič 7, Titan 1, Čerpnjak, Kristl, Šavel 2, Jerič, Kozelj 2, Raj, Ščavničar, Kovač.

Igralci Pomurja v soboto 15.10.2011 gostujejo pri ekipi RK Mokerc - Ig.

Mladinci so zaradi odsotnosti nekaterih igralcev morali priznati premoč mladincev Drave. Izgubili so z rezultatom 25:36. Strelci za Pomurje: Jankovič 10, Titan 9, Šavel 3, Ferbežar 2, Milin 1.

Mladinci pa gostujejo pri ekipi RK Velika Nedelja Carrera Optyl.


Več v Šport