Deželak Junak se je tudi letos na svoji dobrodelni poti ustavil v Prlekiji

Na trg se je pripeljal v spremstvu svojega sina, tam pa sta ga sprejela županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba in podžupan, Janko Špindler ter mu izročila majhno pozornost, vsi skupaj pa so nazdravili tudi s prleškim špricarjem.

Prlekija-on.net, sobota, 3. junij 2023 ob 14:48
Deželak je na trgu en krog zapeljal tudi županjo

Deželak je na trgu en krog zapeljal tudi županjo

Miha Deželak - Deželak Junak je tudi letos s svojo fantastično ekipo na poti po Sloveniji, in sicer od 31. maja do 9. junija, ko tako kot že vsa leta doslej zbira sredstva za otroke v stiski, ki si počitnic ne morejo privoščiti. Dobrodelna akcija, ko Deželak s svojim prevoznim sredstvom obkroži več krajev po Sloveniji in naredi več sto kilometrov za otroke letos poteka že devetič.

Letos bo opravil deset etap, v četrti etapi, v soboto, 3. junija, pa se je ustavil tudi v Prlekiji. Četrto etapo je pričel v Gornji Radgoni, nato se je ustavil še v krajih Radenci, Puconci, Murska Sobota, Lipovci in v Ljutomeru na Glavnem trgu, kjer ga je ponovno pričakala glasna množica podpornikov. Na trg se je pripeljal v spremstvu svojega sina, tam pa sta ga sprejela županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba in podžupan, Janko Špindler ter mu izročila majhno pozornost, vsi skupaj pa so nazdravili tudi s prleškim špricarjem. Deželak je na trgu en krog zapeljal tudi županjo.

Nekaj postankov je bilo še vmes v manjših krajih, pot pa so iz Ljutomera nadaljevali do Velike Nedelje in naprej do Ptuja, kjer se sobotna etapa tudi zaključi. Letos Deželaka na četrti etapi spremljajo člani MK Samorog.

Tudi letos je v ospredju akcije dobrodelnost. Ob poti namreč zbirajo dobrodelne prispevke s pomočjo poslušalcev Radia 1. Prav tako pa prispevke zbirajo prek SMS številke 1919 s ključnima besedama POMAGAM1 in POMAGAM5. Akcija Deželak = Junak je postala tradicionalna akcija Radia 1 in ena najbolj odmevnih akcij, ki jih je radio pripravil do sedaj.



Več v Družabno