Otrok ostal zaprt v osebnem vozilu na soncu in umrl

Kljub hitremu posredovanju mimoidočega, nudenju prve pomoči ter pomoči gasilcev ter prileta helikopterja SV iz Maribora, je otrok umrl na kraju dogodka.

Prlekija-on.net, torek, 20. junij 2023 ob 16:11
Posredoval je tudi helikopter

Posredoval je tudi helikopter

Uprava RS za zaščito in reševanje poroča, da je v torek, 20. junija, ob 12.50 v Sv. Lovrencu, občina Prebold, otrok ostal zaprt v osebnem vozilu na soncu.

Kljub hitremu posredovanju mimoidočega, nudenju prve pomoči ter pomoči gasilcev PGD Prebold in Sv. Lovrenc ter prileta helikopterja Slovenske vojske iz Maribora, je otrok umrl na kraju dogodka.

Iz PU Celje so sporočili, so bili okoli 13. ure obveščeni, da so v osebnem vozilu, parkiranem pred stanovanjsko hišo, našli mrtvega otroka. Kriminalisti še opravljajo ogled kraja dejanja in zbirajo vsa potrebna obvestila, preiskava pa poteka v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti.

Kot so poročali v Odmevih na TV Slovenija, se je tragični dogodek zgodil pred domačo hišo, kjer je nesrečni deček bival skupaj z materjo in njenim partnerjem. V vročem avtomobilu, ki je bil parkiran na soncu, je bil najmanj dve uri. Ko so na kraj prišli reševalci, so fantka sicer poskušali oživljati, a neuspešno, saj je bil otrok že dalj časa mrtev. Kraj dogodka sta si ogledala tudi državni tožilec in preiskovalni sodnik, ki je odredil sodno obdukcijo. Po poročanju gre za še ne dveletnega fantka, ob tem so pridržali njegovo mamo in njenega partnerja.

Gre za prvi tovrstni primer smrti otroka v Sloveniji.




Več v Črna kronika

Policija

V streljanju ena oseba umrla

nedelja, 28. april 2024 ob 22:32
Slovo od Tiveka

Številni se poslavljajo od priljubljenega Tiveka

nedelja, 28. april 2024 ob 15:00