Ansambel Refren predstavlja svojo peto avtorsko skladbo, polko z naslovom Če vedel bi

Refrenovci, ki prihajajo s štajerskega konca Slovenije, pojejo in igrajo že deveto leto.

Prlekija-on.net, sreda, 21. junij 2023 ob 10:27
Ansambel Refren

Ansambel Refren

Ansambel Refren so nedavno predstavili svojo peto avtorsko skladbo, polko z naslovom Če vedel bi. Melodijo za skladbo je ustvarila Anja Zorjan, besedilo je dodala njena sestra Jasmina Zorjan, aranžma pa sta skupaj ustvarila Aljaž Zlodej in Anja Zorjan.

"Upamo, da bo poslušalcem naša skladba, za katero smo pod taktirko našega Aljaža (snemanje in montaža) posneli tudi videospot, všeč. Za ličenje sta poskrbeli Aljaževa mama Matejka Zlodej in Anja Mikša. Slednja je poskrbela tudi za Anjino frizuro. Za pomoč pri snemanju se zahvaljujemo tudi Aljaževi punci Rebeki Koradej. V videospotu je v glavni vlogi nastopila Aljaževa sestra Tjaša. Priča smo lahko tudi lepi lokaciji snemanja, tako so kadri posneti v Vista Parku ob Velenjskem jezeru," ob tem sporočajo.

Refrenovci pojejo in igrajo že deveto leto, v tej postavi od leta 2021. Člani ansambla so: David Šalamun, Anja Zorjan in Aljaž Zlodej in prihajajo s štajerskega konca Slovenije. Vsi člani so multiinstrumentalisti, zato radi poprimejo za različne instrumente, kar dokažejo tudi na svojih nastopih, v večini prevladujejo privatne zabave. Vsak član aktivno igra vsaj štiri instrumente.

"Kot zanimivost lahko povemo, da smo vsi v osnovi harmonikarji, in sicer sta se David in Anja učila klavirsko, Aljaž pa diatonično harmoniko. Ostalih instrumentov smo se naučili sami. Na naših igranjih se predstavimo kot klasični trio z večglasnim petjem, za "pravi ton" pa poskrbi Anja, ko zatrobi v svoj bariton," so še dodali.

Pesem sicer govori o najstniški zaljubljenosti dekleta, ki z raznoraznimi namigi skuša osvojiti fanta. Z upanjem jo navdaja misel, da pa ta le nekaj čuti do nje. Sprašuje se kaj bi bilo, če bi vedel za njene sanje ... Da bi ji vračal enaka čustva, da bi vedel, da ona do njega čuti več kot le prijateljstvo.

Njihove misli pa že uhajajo v leto 2024, ko bodo praznovali svojih 10 let delovanja. "Ker smo zagnani, predvsem pa v glasbi uživamo, že seveda načrtujemo tudi nove skladbe," so še ob tem povedali.

Pesmi lahko prisluhnete v priloženem videospotu.




Več v Glasba in film