Podpisali gradbeno pogodbo za sanacijska dela plazu na lokalni cesti v Grabšincih

Deževje je na območju občine Sveti Jurij ob Ščavnici povzročilo številne zemeljske plazove. Eden izmed njih je poškodoval tudi občinsko cesto v naselju Grabšinci, zaradi česar je bila občina primorana cesto tudi zapreti za promet.

Prlekija-on.net, četrtek, 20. julij 2023 ob 19:16
Pogodbo sta podpisala Andrej Vrzel in Janez Belna

Pogodbo sta podpisala Andrej Vrzel in Janez Belna

V maju letošnjega leta je obilno deževje na območju občine Sveti Jurij ob Ščavnici povzročilo številne zemeljske plazove. Eden izmed njih je poškodoval tudi občinsko cesto v naselju Grabšinci, zaradi česar je bila občina primorana cesto tudi zapreti za promet. Popolna zapora na povezovalni cesti predstavlja velike težave za lokalne prebivalce, zato se je nemudoma pristopilo k iskanju rešitve, v smislu, da se cesta čimprej vzpostavi v stanje, ki bo omogočalo normalno in varno odvijanje prometa.

Plaz si je ogledal strokovnjak iz podjetja Inženirsko statični biro d.o.o., Metod Krajnc, dipl.ing.gr. in izdelal kratko tehnično poročilo, na podlagi katerega je bilo izvedeno zbiranje ponudb za izvedbo sanacijskih del. Najugodnejšo ponudbo je oddalo podjetje Komunala Slovenske Gorice d.o.o., Kidričeva ulica 26, 2230 Lenart v Slovenskih Goricah, ki je izvedbo del ponudilo za 29.933,31 EUR z DDV.

Pogodbo za izvedbo sta dne 20.7.2023 podpisala župan Občine Sveti Jurij ob Ščavnici, Andrej Vrzel, dr.vet.med. in direktor podjetja Komunala Slovenske Gorice d.o.o., Janez Belna.




Več v Gospodarstvo