Na Cvenu nova farma za plemenske svinje

Na Cvenu so leta 2017 pričeli z obnovo starih hlevov, v novo investicijo, s katero so omogočili prostor za 845 plemenskih svinj, pa so vložili blizu 3,6 milijona evrov.

Prlekija-on.net, četrtek, 27. julij 2023 ob 10:10
Nova farma za plemenske svinje na Cvenu

Nova farma za plemenske svinje na Cvenu

Družba Ljutomerčan, ki je v lasti družine Puklavec, je v četrtek, 20. julija, javnosti predstavila novo farmo za plemenske svinje na Cvenu, nasproti gramoznice Babinci. Omenjena družba ima pri reji plemenskih svinj, vzreji tekačev in pitanju prašičev ter pridelavi poljščin sedemdesetletno tradicijo, na lokaciji v Ljutomeru pa imajo 750 stojišč za plemenske svinje.

Na Cvenu so leta 2017 pričeli z obnovo starih hlevov, v novo investicijo, s katero so omogočili prostor za 845 plemenskih svinj, pa so vložili blizu 3,6 milijona evrov. Gre za eno najbolj modernih farm v tem delu Evrope. Na farmi, ki je velika približno 4 tisoč kvadratnih metrov, bodo letno vzredili okrog 25 tisoč tekačev letno.

Plemenske svinje bodo na novo lokacijo, kjer bo za njih skrbelo 14 zaposlenih, začeli seliti čez približno en mesec. Otvoritve se je udeležila tudi županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, ki se je ob tej priložnosti zahvalila za vlaganje na tem področju lastnici družbe Tatjani Puklavec in direktorju družbe Mihi Kuharju.




Več v Gospodarstvo