Prihaja do motenj v delovanju telekomunikacijskih storitev. Ekipe Telekoma Slovenije in GVO na terenu.

Zaradi izrednih vremenskih razmer, razlitja rek in vodotokov, sproženih zemeljskih plazov, pretrganih mostov in ponekod izpada električnega napajanja zaenkrat predvsem v severnem in zahodnem delu Slovenije prihaja do motenj v delovanju telekomunikacijskih storitev.

Prlekija-on.net, petek, 4. avgust 2023 ob 13:51

Zaradi izrednih vremenskih razmer, razlitja rek in vodotokov, sproženih zemeljskih plazov, pretrganih mostov in ponekod izpada električnega napajanja zaenkrat predvsem v severnem in zahodnem delu Slovenije prihaja do motenj v delovanju telekomunikacijskih storitev. Ekipe Telekoma Slovenije in družbe GVO, ki so nenehno na terenu, se z vsemi močmi trudijo, da bi uporabnikom na prizadetih območjih čim prej zagotovile čim bolj nemoteno delovanje tako mobilnih kot fiksnih storitev.

"Zavedamo se, da je v tovrstnih izrednih situacijah možnost komunikacije z namenom zaščite in reševanja življenj in premoženja izjemno pomembna. S tem je omogočena komunikacija z bližnjimi, pa tudi usklajevanje dela civilne zaščite, gasilcev in pripadnikov ostalih infrastrukturnih služb.

Vse ekipe na terenu delajo v izredno zahtevnih razmerah. Dostop do nekaterih lokacij je ponekod popolnoma onemogočen ali pa smrtno nevaren. Na terenu smo in bomo stalno prisotni. S celovito sanacijo omrežja pa bomo pričeli takoj, ko bodo to omogočale vremenske in varnostne razmere," sporoča Telekom Slovenije in dodaja: "Hvala vsem ekipam, gasilcem, civilni zaščiti in vsem ostalim, ki pomagate za prizadetih območjih."

Poplavljene so številne vasi in mesta na severu države

Uresničili so se najbolj črni scenariji. Količina padavin, ki je padla v nočnih urah, je celo večja od pričakovanih.


Uničene so številne ceste

Zaradi posledic neurja, poplav, nanosov peska in blata ter zemeljskih plazov zaprte številne ceste




Več v Gospodarstvo