Tudi prleški gasilci na pomoč na Koroško

Na pomoč na Koroško je v petek popoldan odšlo petnajst ekip, skupno 121 gasilk in gasilcev iz gasilske regije Pomurje. Po napovedih Mestne občine Slovenj Gradec, bo v soboto zjutraj prišlo na pomoč na Koroško še okoli 180 dodatnih gasilcev iz pomurske regije.

Prlekija-on.net, petek, 4. avgust 2023 ob 23:05

Pomoč iz Prekmurja pripela, cca 300 gasilcev.... Bravo fantje in dekleta!

Objavil/a Sahornik Gregor dne Petek, 04. avgust 2023

Pomagajo tudi prleški gasilci

V petek je Slovenijo zajelo obilno deževje, ki ponekod povzroča katastrofalne poplave. Najhuje je trenutno na severu države, ponoči je napovedano še močnejše deževje na jugu, jugovzhodu in tudi severovzhodu. Na pomoč na Koroško je v petek popoldan odšlo petnajst ekip, skupno 121 gasilk in gasilcev iz gasilske regije Pomurje. Na Koroškem med drugim pomagajo gasilci iz Polane, Kobilja, Veržeja, Spodnjih Ivanjcev, Ljutomera, Suhega Vrha, Veržeja, Gornje Radgone, Sv. Jurija ob Ščavnici in Murske Sobote.

Če vremenske razmere ponoči ne bodo ogrožale njihovih življenj, bodo ostali na Koroškem do jutra. Po napovedih Mestne občine Slovenj Gradec, bo v soboto zjutraj prišlo na pomoč na Koroško še okoli 180 dodatnih gasilcev iz pomurske regije. Ostale ekipe so v pripravljenosti pri nas, saj so tudi pri nas razmere še negotove in čez noč lahko pride do poplavljanja rek.

Reka Ščavnica ima v Pristavi trenutno pretok okoli 24 m3/s, višina je 232 cm. Mura ima v Gornji Radgoni pretok okoli 1.280 m3/s, višina je 455 cm. V spodnjem grafu lahko podatke spremljate v živo.

Pretok ŠčavnicePretok Mure

Poplavljene so številne vasi in mesta na severu države

Uresničili so se najbolj črni scenariji. Količina padavin, ki je padla v nočnih urah, je celo večja od pričakovanih.


Pa so sli nase prekmurci pomagat srecno vsem gasilcem in gasilkam.

Objavil/a Tadej Virag dne Petek, 04. avgust 2023
Poplavljena so številna naselja

Aktiviran tudi Rdeči križ Slovenije z območnimi združenji, bolničarji, nastanitvenimi enotami in stacionarijem





Več v Kultura in izobraževanje