Zbiralna akcija odpadnih električnih in elektronskih naprav na OŠ Križevci

Zbiranje v Križevcih pred šolo poteka že ves oktober

Jaka Godec, torek, 25. oktober 2011 ob 18:021
Zbiralna akcija na OŠ Križevci

Zbiralna akcija na OŠ Križevci

Podjetje Gorenje Surovina v sodelovanju z družbo ZEOS in Radiem City organizira zbiralno akcijo odpadnih električnih in elektronskih aparatov na osnovnih šolah v okolici Maribora. OŠ Križevci je edina šola iz Pomurja, ki se je vključila v to akcijo.

Zbiranje v Križevcih pred šolo poteka že ves oktober, a le vsak ponedeljek in četrtek od 7. do 8. ure zjutraj. Učenci osnovne šole Križevci smo trenutno zbrali toliko teh odpadkov, da je naša šola na sedmem mestu med vsemi udeleženimi šolami. Ker želimo naš rezultat še izboljšati, je ta teden izjemoma napovedano zbiranje štiri dni, torej od ponedeljka do četrtka. Vsi zbrani aparati se točkujejo, potem pa mentorji točke vnesejo na internet, kjer je na spletni strani surovina.si lestvica vseh 41 udeleženih šol.

Zbirajo se naslednje stvari:
- veliki gospodinjski aparati,
- TV-ji in monitorji,
- mali gospodinjski aparati,
- drobni aparati,
- sijalke,
- baterije.

Vsaka stvar od teh ima svoje število točk, ki se seštevajo. Na koncu akcije bo zmagovalna šola dobila za nagrado nastop slovenskega glasbenega gosta za novoletno zabavo. Nagrajene bodo tudi šole do petega mesta, vendar z manjšimi nagradami. S kakšnimi, lahko izveste na zgornji povezavi.

Zapisal: Jaka Godec, 7.b
Foto: Manica Karba


Več v Narava