Vodostaji in pretoki rek se znižujejo

Vodostaj reke Mure v Gornji Radgoni je iz prejšnjih 488 cm v ponedeljek zjutraj padel na 352 cm, pretok pa iz 1455 m3/s na 831 m3/s.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 7. avgust 2023 ob 08:52
Poplavljeno območje Mure

Poplavljeno območje Mure

Po obilnih padavinah in poplavah v preteklih dneh, se vodostaji in pretoki rek znižujejo. Vodostaj reke Mure v Gornji Radgoni je iz prejšnjih 488 cm v ponedeljek zjutraj padel na 352 cm, pretok pa iz 1455 m3/s na 831 m3/s. Poplavljene površine znotraj protipoplavnih nasipov se v zgornjem toku zmanjšujejo. V srednjem toku, tudi na območju poškodovanih nasipov, bo Mura pričela upadati popoldan, v spodnjem toku pa zvečer. Težavo bo nekoliko sedaj predstavljala še podtalnica, ki je visoko.

Spodaj je nekaj fotografij razlitja reke Mure na relaciji Petanjci - Radenci - Hrastje Mota - Vučja vas (foto Patrik Gomilšek) in na območju Lisjakove struge pri Gornji Radgoni (foto Tina Novak).

Reka Drava se ob ustaljenem velikem dotoku iz Avstrije razliva na izpostavljenih območjih, dolvodno od jezu Markovci pa še poplavlja. Poplavljene površine na tem rečnem odseku se bodo danes in jutri postopno zmanjševale.

Hidrološke razmere se tudi v Pomurju, Podravju in ob...

Objavil/a ARSO vode dne Nedelja, 06. avgust 2023
Cesta Razkrižje - Črenšovci še je vedno zaprta

To je seznam trenutnih zapor cest na severovzhodu


Pretok rek
Vodostaji in pretok rek, vir: Arso



Več v Narava