Supernova za sanacijo po poplavah v Sloveniji donirala 100 tisoč evrov

Za omilitev posledic uničujočih poplav se je skupina Supernova nemudoma odzvala z donacijo 100.000 evrov Rdečemu križu Slovenije.

Prlekija-on.net, torek, 8. avgust 2023 ob 15:15
Supernova Rudnik, foto: Jošt Gantar

Supernova Rudnik, foto: Jošt Gantar

Skupina Supernova izraža globoko sočutje vsem, ki ste se minuli konec tedna znašli v težkih razmerah zaradi uničujočih poplav. Slovenija in njeni prebivalci se soočajo s preizkušnjo, kjer je potrebna solidarnost, ki je bila že mnogokrat dokazana. Hkrati izreka zahvalo izjemnim gasilcem, vojakom, predstavnikom civilne zaščite in številnim prostovoljcem za takojšno nesebično pomoč.

Za omilitev posledic uničujočih poplav se je skupina Supernova nemudoma odzvala z donacijo 100.000 evrov Rdečemu križu Slovenije. Prispevek bo omogočil takojšnjo najnujnejšo pomoč prizadetim gospodinjstvom, da bodo lažje popravili nastalo škodo in si čim hitreje uredili svoje domove.

O skupini Supernova

Skupina Supernova je mednarodno podjetje s sedežem v Gradcu, usmerjeno v razvoj in upravljanje poslovnih nepremičnin v Avstriji, na Hrvaškem in v Sloveniji. Skupina Supernova je poleg omenjenih ključnih trgov dejavna tudi v Nemčiji, na Slovaškem in v Romuniji. Trenutni portfelj skupine je več kot 110 nepremičnin (in sedem nerazvitih lokacij) in ima bruto vrednost sredstev preko 2,2 milijarde EUR.

Na slovenski trg so vstopili leta 2002 z razvojem dveh prodajaln tipa "naredi sam" ter dveh nakupovalnih centrov v Ljubljani in Kopru. V letu 2008 so pomemben del slovenskega portfelja prodali podjetju Pramerica in odprli nakupovalni center Supernova Ljubljana Rudnik.

Skupina Supernova je v letu 2019 dosegla vodilni maloprodajni položaj na slovenskem trgu po številu nakupovalnih središč in skupni zakupni površini. Sprva je skupina Supernova prevzela deset trgovskih objektov iz portfelja Mercatorja (Ljubljana Šiška, Kranj Primskovo, Kranj Savski otok, Ajdovščina, Celje, Jesenice, Koper, Slovenj Gradec, Novo mesto, Postojna). Istega leta je Supernova nadaljevala uspešno širitev s prevzemom 11 nakupovalnih centrov podjetja Centrice Real Estate GmbH ameriškega sklada Lone Star.

Skupina Supernova si je v zadnjih mesecih močno prizadevala za povečanje kakovosti storitev, ponudbe in celotne infrastrukture pridobljenih centrov. Prav tako so vlagali v marketinške dejavnosti in vse svoje centre združili pod isto vizualno identiteto - blagovno znamko Supernova. Postopek preimenovanja centrov Mercator in Qlandia v centre Supernova je končan. Doslej je Supernova v svojih 24 operativnih projektih, ki zaposlujejo prek 10.000 ljudi, z naložbenimi in razvojnimi dejavnostmi v Sloveniji vložila več kot 500 milijonov evrov. Skupina Supernova z inteligentnim razvojem in strateškimi prevzemi načrtuje nadaljnjo rast skupine ob spoštovanju konservativne strukture financiranja, hkrati pa vlaga v rastoče trge, kot so nepremičnine in obnovljivi viri energije.




Več v Gospodarstvo