Na dobrodelnem kolesarjenju »tour de Lotmerk« zbrali 1.834 evrov

Hvala vsem kolesarjem, katerih je bilo prijavljenih kar 202, za udeležbo in za dobrodelni prostovoljni prispevek.

Prlekija-on.net, četrtek, 17. avgust 2023 ob 07:47
Dobrodelno kolesarjenje »tour de Lotmerk«

Dobrodelno kolesarjenje »tour de Lotmerk«

V nedeljo, 13. avgusta 2023, je v Ljutomeru potekalo dobrodelno kolesarjenje »tour de Lotmerk«, kjer so se zbirali prostovoljni prispevki za sanacijo športnih objektov ŠD NK Veržej, ki so jih prizadele nedavne poplave.

Športna zveza Ljutomer z veseljem in ponosom sporoča, da so na dobrodelnem kolesarjenje »tour de Lotmerk« zbrali kar 1.834,00 EUR prispevkov, ki jih bodo namenili ŠD NK Veržej za odpravo posledic poplav na igrišču v Veržeju.

Hvala vsem kolesarjem, katerih je bilo prijavljenih kar 202, za udeležbo in za dobrodelni prostovoljni prispevek.

Najlepše se zahvaljujejo Šic baru, kateri so brezplačno spekli slastne hamburgerje, ki so jih prejeli prav vsi kolesarji in seveda za super postrežbo v baru na letnem kopališču v Ljutomeru! Pijačo za kolesarje pa bo pokrila Športna zveza Ljutomer.

Hvala tudi Mirku Rauterju (ŠD MTB Prlekija) in Boštjanu Bogši (ŠD Stari hrast) za pripravo tras in za vodenje kolesarjenja.

Dobrodelno kolesarjenje »tour de Lotmerk« je potekalo po treh različnih trasah: cestna trasa (80 km), MTB trasa (40 km) in družinska trasa (16 km). Kolesarji pa so lahko kolesarili tudi po svoji trasi. Pri kolesarjenju so si zadali tudi dva cilja: - skupna vsota višincev vseh kolesarjev preseže 10 x višino Triglava (28.640 m) in skupna vsota prevoženih kilometrov vseh udeležencev preseže 3 x dolžino slovenske meje (4.146). Čeprav ta cilja nista bila v ospredju pa lahko sporočimo, da so ju krepko presegli.

Dogodek je potekal v okviru praznovanja Občine Ljutomer, katerim se prav tako zahvaljujejo za pomoč pri izvedbi.

Prav tako hvala Olimpijskemu komiteju Slovenije - Združenju športnih zvez regijski pisarni Murska Sobota za podporo pri izvedbi akcije.

Dokazali in pokazali smo, da skupaj zmoremo! Čeprav je škoda, ki so jo povzročile nedavne poplave ogromna, pa vsak doniran evro pomaga pri odpravi posledic in sanaciji objektov.

Še enkrat hvala vsem! Super ste!

Izvedli še Kopališke igre in prikaz reševanja utopljenca iz vode

Po končanem kolesarjenju so na letnem kopališču v Ljutomeru pripravili še XI. Kopališke igre »Lotmerk na vodi« za šoloobvezno mladino. Iger se je udeležilo 11 ekip, ki sta jih sestavljala po dva tekmovalca. Ekipe so tekmovale v treh zabavnih igrah na vodi. Na koncu je slavila ekipa Zalivalni sistem (Nino in Mai) pred ekipo Stora kamerota (Anej in Vito) in ekipo Laško (Tim in Gašper). Vse tri ekipe so prejele medalje in spominska darila. Preostale ekipe pa so osvojile odlično 4. mesto, za nagrado pa so prav tako prejele medalje in spominska darila: Zmagovalki, Špricanje, Fortnite, Ottakringe, Princeski, Delfin in Luzera.

Med igrami so prikazali in demonstrirali reševanje utopljenca iz vode. Prikaz je bil zelo poučen saj so lahko vsi zbrani osvežili znanje oz. se naučili, kako postopati v primeru utopitve. Pri prikazu so sodelovali: reševalca iz vode, člana ekipe PP RKS OZ Ljutomer, člana nujne medicinske pomoči ZD Ljutomer in utopljenec Nino.

Za dodatno popestritev so poskrbeli z napihljivim igralom, katero je bilo brezplačno na razpolago vsem obiskovalcem bazena.




Več v Šport